Upeņu zefīri - gaisīgs vasaras našķis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Upenes vislabāk ēst svaigas, tieši no krūma, taču kādu drusku var pagatavot arī vasarīgā desertā. Izmēģini uzmeistarot upeņu zefīrus pēc bloga “Yvette” saimnieces Ivetas Dmitrijevas receptes, kuru viņa atklāja Latvijas Televīzijas raidījumā “Es mīlu ēdienu"!

Sastāvdaļas

Āboli 150 g

Upenes 100 g

Cukurs 250 g

Olas baltums 1 gb.

Ūdens 160 g

Agar-agar pulveris 8 g

Cukurs pa otram lāgam 400 g

Pagatavošana

Cep ābolus cepeškrāsnī, līdz tie ir mīksti. Iegūst biezeni.

Uzsilda upenes, sablendē, izsijā caur sietu, iegūst biezeni.

Samaisa abus biezeņus ar cukuru, pievieno olas baltumu un sāk kult.

Pa to laiku lej katliņā ūdeni ar agar-agar pulveri.

Silda līdz 40 grādiem, pievieno cukuru.

Vāra līdz 110 grādiem vai līdz brīdim, kad, paceļot  karoti, veidojas stīgas.

Karsto sīrupu lej virsū putojošajam biezenim un  turpina putošanu lielā ātrumā, līdz top spīdīga, gluda, stingra, meringai līdzīga masa.

Liek konditorejas maisā ar uzgali un veido zefīru.

Kad apžuvis, pārkaisa ar pūderi un liek kopā pusītes.

 

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2016. gada 23. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti