Sastāvdaļas
Āboli 150 g
Upenes 100 g
Cukurs 250 g
Olas baltums 1 gb.
Ūdens 160 g
Agar-agar pulveris 8 g
Cukurs pa otram lāgam 400 g
Pagatavošana
Cep ābolus cepeškrāsnī, līdz tie ir mīksti. Iegūst biezeni.
Uzsilda upenes, sablendē, izsijā caur sietu, iegūst biezeni.
Samaisa abus biezeņus ar cukuru, pievieno olas baltumu un sāk kult.
Pa to laiku lej katliņā ūdeni ar agar-agar pulveri.
Silda līdz 40 grādiem, pievieno cukuru.
Vāra līdz 110 grādiem vai līdz brīdim, kad, paceļot karoti, veidojas stīgas.
Karsto sīrupu lej virsū putojošajam biezenim un turpina putošanu lielā ātrumā, līdz top spīdīga, gluda, stingra, meringai līdzīga masa.
Liek konditorejas maisā ar uzgali un veido zefīru.
Kad apžuvis, pārkaisa ar pūderi un liek kopā pusītes.
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2016. gada 23. novembrī.