Turku zirņu šokolādes kūka. Vegāniskā recepte

Turku zirņi ir super! Kurš gan to būtu domājis, ka no tiem ir iespējams pagatavot kūku! Un vēl pie tam tik ļoti, ļoti garšīgu. Nepieciešamas tikai pāris sastāvdaļas un daudz vietas puncī! Viegli pagatavojams un gards našķis, kad kārojas kaut kas salds! Tā ir "Youtube" un "Instagram" kanālu "Vegāns virtuvē" autores Kristīnes Bergfeldes recepte. 

Sastāvdaļas:

  • 2 bundžas turku zirņu
  • 1/2 krūze cukura (350 ml)
  • 3 ēdamk. kakao
  • 200ml kokosriekstu piena no bundžas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. cepampulvera
  • 3 ēdamk. miltu (var aizvietot ar bezglutēna miltiem vai kukurūzas cieti, galvenais, lai masa, pirms liec cepties, ir nedaudz stingrāka)

Process:

Šī ir, iespējams, viena no vienkāršākajām kūkas receptēm! Liec visas sastāvdaļas blenderī. Pirms blenderē, nedaudz iemaisi, lai blenderim vieglāk. Kā pēdējos pievieno miltus, tos iepriekš iemaisot. Blenderē, kamēr masa kļūst vienmērīga. Klāj pannā uz cepampapīra, kas ieziests ar eļļu, un cep 45 min. 180°C. Un kūka ir gatava!

Iesaku ēst kopā ar upeņu vai kādu citu paskābāku zapti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt