Sastāvdaļas:
- 2 bundžas turku zirņu
- 1/2 krūze cukura (350 ml)
- 3 ēdamk. kakao
- 200ml kokosriekstu piena no bundžas
- 1/2 tējk. sāls
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- 1 tējk. cepampulvera
- 3 ēdamk. miltu (var aizvietot ar bezglutēna miltiem vai kukurūzas cieti, galvenais, lai masa, pirms liec cepties, ir nedaudz stingrāka)
Process:
Šī ir, iespējams, viena no vienkāršākajām kūkas receptēm! Liec visas sastāvdaļas blenderī. Pirms blenderē, nedaudz iemaisi, lai blenderim vieglāk. Kā pēdējos pievieno miltus, tos iepriekš iemaisot. Blenderē, kamēr masa kļūst vienmērīga. Klāj pannā uz cepampapīra, kas ieziests ar eļļu, un cep 45 min. 180°C. Un kūka ir gatava!
Iesaku ēst kopā ar upeņu vai kādu citu paskābāku zapti.