Trusis timiāna marinādē «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kuldīgas novada saimnieces, LTV raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Gunitas Štorhas viena no kaislībām ir trušu audzēšana. Likumsakarīgi viens no viņas kulinārijas meistarstiķiem ir trusis timiāna marinādē ar ērkšķogu mērci. Izmēģini šo recepti un cel galdā gardu maltīti kādās īpašās viesībās!

Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā "Mazsālijas", kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.

Gunita Štorha
Gunita Štorha

Trusis timiāna marinādē

Nepieciešams

  • 1,2 kg truša filejas
  • 1 galviņa ķiploka
  • 50 g timiāna
  • Sāls
  • Pipari
  • Olīveļļa

Ērkšķogu mērcei

  • 500 g ērkšķogu
  • 2 ēdamk. ponzu jeb japāņu citrusu sojas mērces
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 ēdamk. medus

Pagatavošana

Trusis

Truša filejas gabaliņus atbrīvo no cīpslām, pārkaisa sāli un piparus, timiānu, sasmalcinātu ķiploku un pārlej olīveļļu. Marinē 24 stundas. Vispirms pannā apcep no visām pusēm uz straujas uguns, tad uzliek pannai vāku un cep mērenā temperatūrā, kamēr gaļa gatava. Pasniedz ar vārītām apceptām kartupeļu pusītēm, karamelizētiem burkāniem, burkānu čipsiem, fritētiem burkānu lakstiem, ceptām gailenēm un ērkšķogu mērci.

Ērkšķogu mērce

Ērkšķogas ber katliņā, kur ieliets nedaudz ūdens. Vāra, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno ponzu mērci, medu un ķiplokus. Sablendē. Pirms pasniegšanas atdzesē.

Trusis timiāna marinādē «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Trusis timiāna marinādē «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti