Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā "Mazsālijas", kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.
Trusis timiāna marinādē
Nepieciešams
- 1,2 kg truša filejas
- 1 galviņa ķiploka
- 50 g timiāna
- Sāls
- Pipari
- Olīveļļa
Ērkšķogu mērcei
- 500 g ērkšķogu
- 2 ēdamk. ponzu jeb japāņu citrusu sojas mērces
- 2 daiviņas ķiploka
- 2 ēdamk. medus
Pagatavošana
Trusis
Truša filejas gabaliņus atbrīvo no cīpslām, pārkaisa sāli un piparus, timiānu, sasmalcinātu ķiploku un pārlej olīveļļu. Marinē 24 stundas. Vispirms pannā apcep no visām pusēm uz straujas uguns, tad uzliek pannai vāku un cep mērenā temperatūrā, kamēr gaļa gatava. Pasniedz ar vārītām apceptām kartupeļu pusītēm, karamelizētiem burkāniem, burkānu čipsiem, fritētiem burkānu lakstiem, ceptām gailenēm un ērkšķogu mērci.
Ērkšķogu mērce
Ērkšķogas ber katliņā, kur ieliets nedaudz ūdens. Vāra, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno ponzu mērci, medu un ķiplokus. Sablendē. Pirms pasniegšanas atdzesē.