Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". 1. raidījums

Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". 2. raidījums

Īstās latvju saimnieces 7. 1. raidījums

Tomātmaize «Lieliskā» – «Īsto latvju saimnieču» jaunākās dalībnieces recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vasarā ikvienas īstas saimnieces siltumnīca pārvēršas par tomātu rančo ar vismaz piecu veidu šķirnēm, tāpēc tomāti jāliek lietā un jāgatavo it kā vienkāršā, bet sātīgā tomātmaize ar pasaules pieskaņu, kura tā vien garšo pēc "vēl"! Ar savu īpašo tomātmaizes recepti Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces" dalījās Elīna Cēsniece.

Elīna Cēsniece ir "Īsto latvju saimnieču" vēsturē jaunākā dalībniece – viņai ir tikai 27 gadi. Smiltsērkšķu dārzā "Zelt" Zemgalē viņa saimnieko kopā ar dzīvesbiedru Eduardu un mazo meitiņu Olīviju. Saimniecībai piešķirta vides kvalitātes zīme "Zaļais sertifikāts", kas apliecina – te tiek saimniekots, saudzējot apkārtējo vidi, saglabājot ainavas un bioloģisko daudzveidību, kā arī ievērojot vietējās tradīcijas.

Elīna Cēsniece
Elīna Cēsniece

Tomātmaize "Lieliskā"

Recepte septiņām personām

  • 7 biezas šķēles brioša maizes;
  • 7 ēdamkarotes kaņepju-smiltsērkšķu eļļas;
  • 7 tējkarotes lakšu pesto;
  • 250 grami Indijas riekstu krēmu "Melnā trifele" un/vai "Klasiskais";
  • 100 grami rukolas;
  • 7 dažādu krāsu un formu tomāti;
  • sāls;
  • svaigi malti melnie pipari;
  • melnās ķimenes;
  • 20 grami smiltsērkšķu ogu pulvera.

Pagatavošana:

Maizes šķēles bagātīgi apslaka ar kaņepju-smiltsērkšķu eļļu, liek uz cepampannas un piecas minūtes apgrauzdē krāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem. Pēc tam uzsmērē lakšu pesto, pa virsu klāj Indijas riekstu krēmu, izkārto rukolu, tomātu šķēles un pārkaisa sāli un piparus. Dekorē ar melnajām ķimenēm un smiltsērkšķu pulveri.

Tomātmaize "Lieliskā"
Tomātmaize "Lieliskā"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti