Tofu skrambls ar načos čipsiem un ķiploku mērci - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Bloga "Eddie’s plant-based kitchen" autors Edgars Sanders, kad kļuva par pavāru, saprata, ka viņš vairs nevēlas ēst gaļu, pienu un olas, un vienu rītu pamodās kā vegāns. Viņš ikdienā gatavo ēdienus, kur gaļa nemaz neprasoties. Latvijas Televīzijas raidījumā „Es mīlu ēdienu” viņš parāda, kā pagatavot tofu skramblu ar načos čipsiem un ķiploku mērci.

Edgars savā blogā raksta: ”Es iedvesmoju cilvēkus gan gatavot ēdienu, kas var aizstāt gaļu, gan gatavot ēdienu, kam nav nepieciešama gaļa. Es esmu veltījis savu dzīvi, lai iemācītos gatavot tīru augu valsts garšīgu ēdienu un dalīties tajā ar jums…jo man patīk darīt to, ko es daru.”

Arī šajā receptē viņš dalās, kā pagatavot gardu un pilnvērtīgu ēdienu bez gaļas.

Tofu skrambls ar načos čipsiem un ķiploku mērci

2 porcijas

Sastāvdaļas

  • 1 liels sarkanais sīpols
  • 1 liela sarkanā paprika
  • 300 g cietā tofu (2 ”sojalita” tofu paciņas)
  • 5 ēd.k sojas mērces
  • 5 ēd.k rauga pārslu
  • Sula no 1/2 laima
  • 100 g načos čipsu
  • 1 marinēts halapenjo pipars (pēc izvēles)
  • 1 maza buntīte kinzas (pēc izvēles)
  • Melnie pipari, olīveļļa

Ķiploku majonēze

  • 150 ml  sojas majonēzes (1/2 ”sojalita” burciņa)
  • 1 liela ķiploka daiviņa

Pagatavošana

Sagriež sīpolu un papriku smalkos kubiņos un noliek malā.

Liek pannu uz lielas uguns karsēties. Pa to laiku ņem tofu un ar rokām sadrupina mazos nevienmērīgos gabalos.
Ielej pannā nedaudz olīveļļas un liek iekšā tofu. Cep, ik pa laikam apmaisot, līdz tofu vietām paliek zeltaini brūns. Pievieno sojas mērci, rauga pārslas, sīpolus un papriku. Visu kārtīgi samaisa un cep 3-5 minūtes.

Iespiež laima sulu, pieber melnos piparus, kārtīgi samaisa un garšo. Pievieno vēl sojas mērci, laima sulu vai melnos piparus, ja nepieciešams. Ņem nost no uguns.

Pārliek majonēzi trauciņā un ierīvē vai caur spiedi izspiež tajā ķiploku un samaisa.

Liek tofu masu šķīvjos, sasprauž tajā načos čipsus, apber ar halapenjo, kinzu un pārlej ar ķiploku majonēzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti