Teļa gaļas rulete
(3 personām)
Sastāvdaļas
- Maltā teļa gaļa - 500 g
- Bekona šķēles - 200 g
- Rīvēts siers - 50 g
- Sviests - 50 g
- Puķkāposts - 200 g
- Ķimenes - 1 tējkarote
- Filadelfijas siers - 200 g
- Piens - 1 glāze
- Tomāts - 1 gb.
- Melnie rīsi - 3 saujas
- Dārzeņa buljons - 1 glāze
- BBQ/ barbekjū garšviela
- Sāls
- Sezama eļļa
Ķimeņu putu pagatavošana
Katlā ielej pienu, pievieno ķimenes un šķipsniņu sāls. Atstāj visu uz stundu, lai savelkas.
Pēc stundas uzlējumu liek vārīties līdz izveidojas putas.
Teļa gaļas pagatavošana
Traukā liek malto teļa gaļu, pievieno BBQ garšvielu, visu kārtīgi samīca. Uz folijas kārto bekona šķēles, lai speķa daļa būtu uz augšu un virsū izkārto smalkā strīpā teļa gaļu. Visu rūpīgi sarullē, nospiežot, lai veidojas blīva gaļas rulete, galus aiztin ciet un liek cepties uz 20 minūtēm 180 grādos.
Melno rīsu pagatavošana
Katliņā liek sviestu. Kad sviests sāk kust, pievieno rīsus, lai nedaudz apcepas. 3 minūtes ļauj rīsiem apcepties. Kad apcepušies, pievieno buljonu un ļauj gandrīz izvārīties, tad pievieno smalki sagrieztu puķkāpostu un sieru. Pakāpeniski pievieno dārzeņu buljonu un filadelfijas sieru. Uz atsevišķa šķīvja sagriež tomātu 3 daļās, izņem sēkliņas, nogriežot nost miziņu. Rūpīgi apmaisa melnos rīsus un pievieno tomātu.
Pasniegšana
Rīsus (garnīru), puķkāpostus, tomātus un sieru liek uz šķīvja. Gaļas ruleti sagriež ripiņās un izkārto virs garnīra, pārlej ar ķimeņu putām un sezama eļļu.