Īsakūd Latgolā

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). Māla podi, asinsdesas Kaplavā, Latgales alus brūvēšana

Koncerti

Kur tas laiks. Veizāna deju skolas 25 gadu jubilejas koncerts

«Īstās Latvijas saimnieces» 5. sērija

Tatāru vistas buljons ar paštaisītām nūdelēm – «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

LTV raidījuma “Īstās Latvijas saimnieces” dalībniece tatāriete Faimja Turlaja ciemiņus uzņem Arendoles muižā Latgalē, kur cienā ar vistas buljonu ar paštaisītām nūdelēm, jēra gaļas cepeti ar grūbām un Faimjas biezpiena kūku.

Faimja Turlaja – tatāriete

Faimja ir tatāriete, kura bērnību pavadījusi Krievijā, Sibīrijā, bet, esot augstskolas praksē Latvijā, viņu noskatīja latgaļu puisis Arvīds. Tā Faimja pārcēlās uz dzīvi Latvijā.

Pirms 17 gadiem, kad bērni bija izaudzināti un palaisti savā dzīvē, uzņēmīgais pāris sāka atjaunot Arendoles muižu Latgalē. Tagad tur iekārtots omulīgs viesu nams, taču atjaunošanas darbu pietiks vēl mazmazbērniem.

Ikdienā Faimja rūpējas ne tikai par vīra, bet arī muižas viesu vēderiem, un gatavo viņa lieliski. Arendoles muiža noteikti ir viena no labākajām vietām Latvijā, kur nobaudīt īstu, autentisku tatāru virtuvi no ekoloģiskiem produktiem.

Tokmač

Sastāvdaļas

  • Vistas gaļa
  • Burkāni
  • Sīpoli
  • Selerijas sakne
  • Melnie pipari
  • Sāls
  • Olas
  • Ūdens
  • Kviešu milti

Pagatavošana

No vistas gaļas, burkāniem (nomizotiem, nesagrieztiem vai rupji sagrieztiem), sīpoliem (nomizotiem, nesagrieztiem) un selerijas saknes (nesagrieztas) vāra buljonu. Visām saknēm jābūt apmēram vienādā daudzumā. Pievieno melnos piparus un sāli. Kad buljons gatavs, to nokāš. Ja nepieciešams, dzidrina ar olbaltumu.

Gatavojot nūdeles, bļodā iesit vienu olu un vienu olas dzeltenumu, pievieno četras ēdamkarotes ūdens, iesijā kviešu miltus. Visu samaisa un mīca, kamēr veidojas stingra mīkla.

Atstāj uz 20 minūtēm atpūsties. Tad izrullē divu līdz trīs milimetru biezumā, nedaudz apžāvē un sagriež piecus, sešus centimetrus platās strēmelēs. Tās savukārt sagriež šķērsām vēl plānākās strēmelītēs.

Nūdeles apžāvē un ber gatavā buljonā. Gaida, kamēr uzpeld, un pavāra vēl pāris minūtes. Pasniedz ar kapātiem zaļumiem.

Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas  un nomainījis nosaukumu uz "Īstās Latvijas saimnieces". Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti