Otrajā garšu ekspedīcijā pētīt, gatavot un baudīt dabā Renārs Purmalis devās uz Ērgļiem. Viņš kopā ar Māri Olti mēģināja tikt pie zivīm, lomu vēlāk pašiem arī pagatavojot turpat dabā – Ogres upes krastā. Gatavoti svaigu lapu salāti ar kūpinātu foreli un smiltsērkšķu-kaņepju mērci, kā arī sviestā cepts asaris ar dārzeņiem.
Sviestā cepts asaris ar dārzeņiem
Sastāvdaļas:
- Sīpols
- Burkāns
- Pastinaks
- Selerijas sakne
- Sviests cepšanai
- Asaris
- Pilngraudu kviešu milti
Gatavošana:
- Dārzeņus sagriež kubiņos.
- Dārzeņus apcep uz straujas liesmas, pievieno piparus un sāli.
- Kad dārzeņi jau gandrīz gatavi, pievieno sviestu.
- Tad gatavo zivi: svaigam asarim iegriež divus griezienus gar mugurkaulu, katru savā pusē, novelk ādu, izņem iekšas un nogriež galvu. Zivs ir gatava cepšanai.
- Zivi apviļā miltos un cep sviestā no katras puses līdz brīdim, kamēr tā ir zeltaini brūna un izliecas, jo tā var pateikt, ka tā ir gatava.
- Pasniedz kopā ar dārzeņiem.