Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 1. sērija

Gatavo dabā

Gatavo dabā

Sviestā cepts asaris ar dārzeņiem – «Gatavo dabā» recepte

LTV1 skatītāji no septembra sākuma ik otrdienu plkst.19.30 var vērot raidījumu "Gatavo dabā", kurā ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar kādu, kurš mīl dabu tikpat ļoti, cik viņš pats, dodas dabā, lai izzinātu, izgaršotu un gatavotu.

Otrajā garšu ekspedīcijā pētīt, gatavot un baudīt dabā Renārs Purmalis devās uz Ērgļiem. Viņš kopā ar Māri Olti mēģināja tikt pie zivīm, lomu vēlāk pašiem arī pagatavojot turpat dabā – Ogres upes krastā. Gatavoti svaigu lapu salāti ar kūpinātu foreli un smiltsērkšķu-kaņepju mērci, kā arī sviestā cepts asaris ar dārzeņiem.

Sviestā cepts asaris ar dārzeņiem 

 Sastāvdaļas:

  • Sīpols
  • Burkāns
  • Pastinaks
  • Selerijas sakne
  • Sviests cepšanai
  • Asaris
  • Pilngraudu kviešu milti

Gatavošana:

  1. Dārzeņus sagriež kubiņos.
  2. Dārzeņus apcep uz straujas liesmas, pievieno piparus un sāli.
  3. Kad dārzeņi jau gandrīz gatavi, pievieno sviestu.
  4. Tad gatavo zivi: svaigam asarim iegriež divus griezienus gar mugurkaulu, katru savā pusē, novelk ādu, izņem iekšas un nogriež galvu. Zivs ir gatava cepšanai.
  5. Zivi apviļā miltos un cep sviestā no katras puses līdz brīdim, kamēr tā ir zeltaini brūna un izliecas, jo tā var pateikt, ka tā ir gatava.
  6. Pasniedz kopā ar dārzeņiem.

Saistītie raksti
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti