Autori:Māra Rozenberga(Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente)
Viens no populārākajiem Ziemassvētku ēdieniem latviešu virtuvē neapšaubāmi ir pelēkie zirņi. Tas ir mūsu latviskais kods, saka restorāna „Ave Luna" šefpavāre Ineta Grēniņa.
Pelēkie zirņi ir sastopami tikai mūsu reģionā, tāpēc tos vajag celt godā un atcerēties, ka izmantošanas veidu šim ēdienam ir bezgala daudz. Ja pēc Ziemassvētku un Jaunā gada svinībām vārīti zirņi palikuši pāri, tiem var dot „otru dzīvi", pagatavojot vienkāršas un garšīgas zirņu kroketes.
Šādu recepti piedāvā Iveta Grēniņa.
Svētku recepte no Ivetas Grēniņas - vienkāršas un garšīgas zirņu kroketes