Produktiem tirdzniecības vietās jāstāv tiem piemērotā temperatūrā, kas ir norādīta uz marķējumi. Savukārt ēdienu gatavojot svarīgi izmantot tīru ūdeni.
„Pirmais, pats galvenais, produkti ir jāpērk approvētās vietās. Tur, kur jau ir zināmas tirdzniecības vietas, no zināmiem pārdevējiem. Tas būtu daudz drošāk nekā pirkt, kur pagadās,” saka PVD pārstāve Tatjana Marčenkova.
PVD brīdina par to, kā šo pārtiku mājās pagatavot, un jāievēro arī higiēnas noteikumi. „Pareizi jāgatavo, jālieto tīrs ūdens, tāpat arī jāglabā aukstumā gatavos ēdienus un pārtiku. Neturēt ilgu laiku uz galda. Teiksim, nāk svētki, sataisīs un tagad diennakti turēs uz galda istabas temperatūrā. Daudzi produkti šādā temperatūrā vienkārši sabojājās,” skaidro dienesta pārstāve.