Svētkos mudina prātīgi izvēlēties produktus un gatavot pārdomāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina iedzīvotājus svētku galdu klāšanas drudzī produktus pirkt un gatavot pārdomāti.

Produktiem tirdzniecības vietās jāstāv tiem piemērotā temperatūrā, kas ir norādīta uz marķējumi. Savukārt ēdienu gatavojot svarīgi izmantot tīru ūdeni.

„Pirmais, pats galvenais, produkti ir jāpērk approvētās vietās. Tur, kur jau ir zināmas tirdzniecības vietas, no zināmiem pārdevējiem. Tas būtu daudz drošāk nekā pirkt, kur pagadās,” saka PVD pārstāve Tatjana Marčenkova.

PVD brīdina par to, kā šo pārtiku mājās pagatavot, un jāievēro arī higiēnas noteikumi. „Pareizi jāgatavo, jālieto tīrs ūdens, tāpat arī jāglabā aukstumā gatavos ēdienus un pārtiku. Neturēt ilgu laiku uz galda. Teiksim, nāk svētki, sataisīs un tagad diennakti turēs uz galda istabas temperatūrā. Daudzi produkti šādā temperatūrā vienkārši sabojājās,” skaidro dienesta pārstāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti