Svaigu cukīni un kabaču salāti ar pesto

Pavārs, aktīvists, kustības «Gatavo dabā» autors Renārs Purmalis Kārļamuižā rosina gatavot svaigu cukīni un kabaču salātus ar pesto no paša audzētiem produktiem. Tā ir viena no Latvijas Televīzijas šova "Es mīlu ēdienu" receptēm. 

 

 

Sastāvdaļas:

Pesto:

  • 100 g ciedru riekstu,
  • 100 g zaļumu - baziliks, piparmētra, jauno biešu lapiņas, loki,
  • 1 daiviņa  ķiploka,
  • 100 g "Dziugas" cietā siera,
  • 100 ml olīveļļas,
  • sauja svaigu upeņu,
  • eļļa,
  • sāls un citas garšvielas pēc garšas,
  • 2 burkāni,
  • 2 cukīni,
  • 2 kabači,
  • rotājumiem kabaču ziedi.

 

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Chardonnay baltvīnu

 

Pagatavošana:

  1. Sagatavo pesto. Uz sausas pannas apgrauzdē riekstus. Gaļas mašīnā liek pēc kārtas riekstus, zaļumus, ķiploku, upenes skābumam, pielej olīveļļu, lai mašīnai vieglāk mat. Pēc garšas pievieno sāli un, ja nepieciešams, vēl vairāk kādu no sastāvdaļām.
  2. Salātiem jaunos burkānus, cukīni un kabaci nemizo, tikai nomazgā, jo mizā ir daudz garšas. Tos sagriež plānās strēmelēs. Kad visi dārzeņi sagriezti, tos sajauc kopā ar pesto un pasniedz, dekorētus ar kabaču ziediem.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti