Svaigie cukīni salāti ar mellenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Svaigi vasaras salāti, kas labi garšos gan kā piedeva, piemēram, grilētai gaļai, gan kā viegla pēcpusdienas uzkoda. Turklāt vairums sastāvdaļu šajā gada laikā ir pieejamas paša izaudzētas vai vietējo zemnieku sarūpētas. Gatavo salātus pēc ēdienu entuziasta un garšu pētnieka Renāra Purmaļa receptes, ko viņš atklāja LTV raidījumā "Gatavo dabā"! 

Sastāvdaļas:

  • sauja bazilika lapu,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • 20 g rīvēta cietā siera,
  • 50 g olīveļļas,
  • citrons,
  • 3 dažādu krāsu cukīni,
  • kolrābis,
  • pāris ķirštomātu,
  • ciedru rieksti,
  • sauja melleņu.

Gatavošana:

  1. Gatavo pesto: sasmalcina bazilika lapas, pievieno ķiploku, cieto sieru, citrona sulu un olīveļļu.
  2. Gatavo salātus: "saskuj" (ar dārzeņu mizotāju sasmalcina) dažādu krāsu cukīni, piegriež ķirštomātus un apmaisa ar svaigi taisītu pesto. Pa virsu ber svaigi grauzdētus ciedru riekstus un mellenes.

 

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2018. gada 4. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti