Steiks ar dārzeņiem garšaugu sviestā – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Debešķīgus vai varbūt grēcīgus našķus baudīt LTV raidījums “Es mīlu ēdienu” un dzīves gardēde Ilze Jurkāne dodas pie Andrieva Jansona – “Raunas dārza” eklērnīcas īpašnieka. Andrievs galdā ceļ gan garneļu salātus, gan steiku.

Sastāvdaļas

  • Antrekota steiki – katram ēdājam viens,
  • daudz sāls un piparu,
  • redīsi,
  • sparģeļi,
  • sarkanie sīpoli,
  • 100 g garšaugu sviesta,
  • folija.

Pagatavošana

Steiku kārtīgi apsāla un appiparo no abām pusēm. Dārzeņus sagatavo cepšanai uz grila,  tos noblanšējot.

No folijas izveido šālīti, tajā liek dārzeņus un pa virsu gabaliņus garšaugu sviesta.

Cep uz grila steiku 4-5 minūtes no katras puses. Blakus uz grila liek šālīti ar dārzeņiem. Ja steiku cep uz pannas, tad jālieto eļļa. Uz grila eļļa nav nepieciešama.

Pasniedz katram ēdājam vienu steika gabalu un blakus servē dārzeņus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti