Spirdzinošais piparmētru sīrups. Derēs gan limonādēm, gan ledus kafijai

Piparmētru sīrupu var gatavot jebkurā laikā, kamēr vien pieejamas svaigās lapiņas, taču visgardākais tas izdosies maijā, kad augi ir jauni un īpaši aromātiski. Spirdzinošais sīrups būs lieliska izejviela mājas limonādei, bet tikpat labi kalpos par gardu piedevu ledus kafijai, kādam smūtijam vai saldējumam. Variācijām nav robežu!

Nepieciešams

  • Trīs glāzes sakapātu piparmētru
  • 0,5 litrs ūdens
  • 500 grami cukura
  • Pēc izvēles – viens liels vai divi nelieli citroni
  • Tīras pudeles vai burkas uzglabāšanai

Sastāvdaļas piparmētru sīrupam

Spirdzinošais piparmētru sīrups. Soli pa solim

1. Ūdeni, cukuru un citrona sulu savāra sīrupā. Vāra, kamēr uzmet burbuli. No citrona var izmantot gan izkāstu sulu, gan šķidrumu ar visiem biezumiem. Arī pats citrons ir izvēles sastāvdaļa – var likt, var nelikt, bet citrusa nots piešķirs vairāk spirdzinājuma.

Savāra ūdeni ar cukuru un citronu sulu

2. Kamēr karsējas šķidrums, sakapā piparmētras. Saber visas karstumizturīgā traukā vai katliņā un aplej ar verdošu sīrupu. Ļauj ievilkties vismaz diennakti.

Piparmētras aplej ar sīrupu

3. Kad viss ievilcies, izkāš biezumus un vēlreiz uzsilda – līdz uzmet burbuli, bet var arī vēl nedaudz pavārīt, līdz sīrups kļūst staipīgs. Karstu lej pudelēs vai burkās. Lieto tūlīt vai glabā vēsumā ilgākam laikam.

Gatavs piparmētru sīrups

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt