Aromātiskās dakšiņas ir instruments, kas, domājams, ieviesīs īstu revolūciju ēdiena gatavošanas un nobaudīšanas sfērā. Aromātiskās dakšiņas darbojas pēc molekulārās gastronomijas principa – ēdiena zinātnes apakšdisciplīnas, kura postulē, ka
ēdiena garšu nosaka ne tikai mēle, bet arī deguns.
Tieši tāpēc Monreālā bāzētā kompānijā tika izgudrota īpaša dakša, kurai ir speciāls nodalījums aromatizatoram. Pēc izgudrotāju apgalvojumiem, tikai viens aromātvielas piliens var pilnībā izmainīt maltītes garšu un pat radīt līdz šim nezināmas garšas.
"Mēs ģimenē esam lieli gardēži, bet mans vīrs ir lielisks pavārs. Ēdiena gatavošana mums ir ierasta lieta. Tā kā mēdzam minēt ēdienu smaržas, šī dakša mums ir kā radīta," sacīja dakšiņas izmēģinātāja Jona Vaksmana no Monreālas pilsētas Kanādā.
Instruments ar aromāta komplektu "21na" piedāvā kafijas, vaniļas, piparmētras, vasabi, zemeņu, bazilika un citas garšas. Aromātiskās dakšiņas ir pieejamas no augusta mēneša.
Virtuvē tās noder jauniem eksperimentiem ar ēdieniem, kas piedāvā jaunu pieredzi un aiztaupa laiku garšvielu meklējumos.
Savā veidā tās pat var veicināt veselīgu dzīves veidu.
Ja neizturami gribas apēst kādu speķa šķēli, bet nav vēlmes pēc liekiem kilogramiem, atliek iepilināt aromdakšiņā speķa aromatizatoru un ar to notiesāt vistas kāju.