Sastāvdaļas:
- 6 olas
- ½ glāze cukura
- 2 glāzes saldā krējuma ( vismaz 35%)
- sāls
Pagatavošana:
-
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sāk putot. Kad parādās putas, pamazām pa druskai pievieno pusi no receptē paredzētā cukura daudzuma. Puto, līdz putas ir stingras un saglabā formu.
-
Pienu uzkarsē uz mērenas uguns, maisot un uzmanot, lai tas neizkāpj no katla. Ar putu karoti ņem olbaltuma mākoņus un liek pienā, kamēr visa katla virspuse noklāta. Vāra 1-2 minūtes, maigi vienu reizi apmaisot, lai mākoņi nesaplūst kopā. Tad mākoņus ņem ārā un liek servējamā traukā. Šo atkārto ar visu olbaltumu masu.
-
Olu dzeltenumus saputo kopā ar otru pusi cukura. Puto tik ilgi, līdz veidojas putaina, bieza, divreiz gaišāka masa. Kad masa saputota, tajā iemaisa ¼ glāzes silta piena. Pēc tam olu dzeltenumus pievieno atlikušajam pienam un, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns silda, līdz veidojas krēmīga vaniļas mērce.
-
Pasniedz siltu vaniļas mērci jeb zupu, tajā ieliekot 2-3 baltas sniega bumbas - olbaltuma mākonīšus.