Viktora virtuves prasmes veidojušās jau no bērnības ''pa mazam, pa mazam'', kā saka pats, jo vecāki strādājuši, bet ēst gribējies, tad nu nācies pašam darboties pa virtuvi. Bez tam šajos laikos būtiski ir zināt, ko tu ēd.
Pēdējā laikā diezgan daudz smeļoties idejas arī no “Facebook” mednieku recepšu grupas, tomēr gadu gaitā jau izveidojusies pašam sava receptūra un garšas izjūta, kas nepieviļ. “Un ja nu tomēr kaut kas noiet greizi, redz, kur zem galda ir mazais draugs (mājas sargs, šunelis Čipiņš), kas nesmādēs neko”, gardi nosmej Viktors. “Bet vispār – kā var nesanākt?! Gaļa nevar nesanākt. Kūka var neuzcelties vai saplakt, bet gaļa izdosies vienmēr!”
Plašāku sarunu ar Viktoru par veču lietām Baltkrievijas pierobežā var lasīt šeit.
Viktora “slinkais šašliks”
Nepieciešams:
- Medījums vai mājas rukša kakla karbonāde
- Olīveļļa
- Piecu piparu maisījums
- Garšvielu maisījums medījumam
- Lauru lapa
- Šļuka baltvīna vai ābolu etiķa
- Koka iesmiņi
- Pārtikas plēve
- Maiss cepšaanai
Pagatavošana
Ņem medījuma vai mājas rukša kakla karbonādi, sagriež gabaliņos un liek marinādē. Marinādei izmanto olīveļļu, sāls, piecu piparu maisījumu, medījuma garšvielas un lauru lapu. Nedaudz piešauj sauso baltvīnu vai ābolu etiķi. Liek traukā, aptin ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 24 stundām.
Pirms cepšanas uzmauc uz koka iesmiem, ieliek cepamajā maisā un cepeškrāsnī cep 30–40 minūtes 180 grādos.
Īpašais knifs – cepamā maisa gali obligāti jāatstāj vaļā! Garšīgāk iznāk, ja gatavo ar malku kurināmā krāsnī.