Skumbrijas kroketes ar zaļajiem salātiem «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunajā „Es mīlu ēdienu” raidījumā viss būs par un ap skaistumu. „Gatavo Za” blogere Zane Jansone īpaši aizraujas tieši ar ēdiena fotografēšanu. Gan gatavojot, gan ēdot viņa īpaši piedomā pie acīm baudāmām detaļām. Raidījumā viņa parāda, kā pagatavot skumbrijas kroketes ar zaļajiem salātiem.

Zane saka, ka viņa mīl ēdienu, viņa mīl labi paēst un viņai ļoti patīk iet uz restorāniem. „Restorānu apmeklējums manī izraisa vairāk baudu un emociju nekā šopings sievietēm. Dodoties ceļojumā, šopinga vietā izvēlos apmeklēt kādu labu un foršu restorānu,” smej Zane.

Fotografēšanu viņa ir apguvusi kursos. „Ēdiena fotografēšana nav no tām vienkāršākajām lietām. Pagāja kāds gads, kamēr es pati biju apmierināta ar bildēm, kamēr es uzdrošinājos piedāvāt savus pakalpojumus citiem,” stāsta Zane.

Skumbrijas kroketes ar zaļajiem salātiem

Viegls, taču sātīgs un veselīgs ēdiens, kurā iekļauti gan dārzeņi un augļi, gan zivs, pākšaugi un pat medus.

Sastāvdaļas

  • 1 neliela kūpināta skumbrija
  • 4-5 miltaini kartupeļi
  • 1 neliels sīpols
  • 1,5 tējkarotes pilngraudu sinepju
  • 1/2 citrona miziņa un sula
  • 1 ēdamkarote kapātu pētersīļu, dilles un piparmētra
  • 2/3 tējkarotes jūras sāls
  • 1/3 glāze vīnogu kauliņu eļļas + 1 ēdamkarote sviesta fritēšanai

Salātiem

  • 1 glāze vārītu (vai konservētu) balto pupiņu
  • pāris saujas rukolas
  • 1 neliels fenhelis
  • 4-5 redīsi
  • 1 apelsīns
  • 1 ēd.k. kaperu
  • zirņu dīgsti
  • 1 ēd.k. kaltētu tomātu pulvera (no Absolūts Ēd)
  • 2 ēd.k. valriekstu eļļas
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • saišķītis diļļu
  • 1 tējk. šķidra medus
  • 1 tējk. pilngraudu sinepju
  • krējums

Pagatavošana

Katliņā uzvāra nomizotus kartupeļus. Atdzesē. Skumbrijai noņem ādu un atdala no asakas, sadala mazos gabaliņos. Sīpolu smalki sakapā. Bļodā liek ar dakšiņu saspaidītus kartupeļus, skumbriju, sīpolu, sinepes, citronu, garšaugus un jūras sāli. Samaisa, lai izveidojas viendabīga masa. Dziļā pannā uzkarsē eļļu kopā ar sviestu. No mīklas veido nelielas bumbiņas/plācenīšus un liek pannā. Fritē no katras puses 3-4 minūtes. Izņemot no pannas, nosusina papīra virtuves dvielī.

Salātu bļodā liek pupiņas, rukolu, plānās šķēlītēs sagrieztu fenheli un redīsus, uz pusēm pārgrieztus kaperus, dīgstus, apelsīna daiviņas (bez mizas un baltajām ādiņām) un tomātu pulveri.

Mērcītei izspiež sulu no pārpalikušā apelsīna, pievieno sakapātas dilles, medu, sinepes un eļļu, samaisa un pievieno salātiem.

Uz šķīvja kārto salātus, pa virsu liek skumbrijas kroketes, kurām uzliek piciņu krējuma. Dekorē ar diļļu zariņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti