Šķovēti kāposti ar cūkgaļu un krāsnī ceptiem kartupeļiem - «Īstās latvju saimnieces» recepte

"Īstās latvju saimnieces" vienā no pēdējiem raidījumiem saimnieces viesojās pie Antras Gotlaufas Madonas novada Praulienas pagasta “Ataugu” mājās. Sievas nobaudīja Antras uzkodu - šķovētus kāpostus ar cūkgaļu un krāsnī ceptiem kartupeļiem.

Antra Gotlaufa ir Madonas novada Praulienas pagasta “Ataugu” saimniece. Antra ir uzņēmīga un nopietna sieva, taču šis tēls ir mānīgs. Viņa ir arī ļoti sirsnīga un labvēlīga, smejas ne klusāk par pārējām saimniecēm. Viņai pieder mājīgs viesu nams netālu no Madonas, kā arī māja, kurā dzīvo ļoti kupla saime, kas pavisam nesen ir kļuvusi vēl par vēl dažiem saimes locekļiem kuplāka.

Īstena Antras kaislība un aizraušanās ir kulinārija. Viņai īpaši patīk tradicionāli un vēsturiski ēdieni. Dažus no tiem var nogaršot arī Antrai piederošajā kafejnīcā pašā Madonas centrā. Tur iespējams nobaudīt arī gardas pankūkas. Ievārījums, kas pasniegts pie pankūkām, ir pašas saimnieces gatavots.

Uzkoda "Abādu kāposti"

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa
  • Burkāni
  • Sīpoli
  • Ķiploki
  • Lauru lapas
  • Ķimenes
  • Pipari
  • Skābi kāposti
  • Kartupeļi

Pagatavošana

Katlā liek pilnīgi svaigu cūkgaļu – dūruma vietu, sacirstu kakla gabalu, sacirstu mugurkaulu, cauraudzīti, gabalu no plaušām, sirds, aknām, nierēm. Vispirms gaļu uzvāra, tad noputo. Pēcāk pievieno burkānus un garšvielas – sīpolus, ķiplokus, lauru lapas, ķimenes, piparus. Ļauj lēnām pavārīties, tad bagātīgi pievieno skābus kāpostus. Visu kopā vāra lēnām četras stundas.

Var arī kāpostus sautēt atsevišķi, bet gaļu izvārīt gatavu, tad izņemt no katla, savukārt buljonā vārīt kāpostus.

Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem ar visu mizu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti