Skolēni izveido pavārgrāmatu ar 50 receptēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viesojoties ar pavārskolas nodarbībām vairāk nekā 40 Latvijas skolās un ēst gatavošanā apmācot teju 800 skolēnus, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis kopā ar skolēniem izveidojis īpašu pavārgrāmatu. Tajā apkopotas 50 vienkāršas un gardas receptes brokastīm, pusdienām, kā arī vakariņām.

"Aikāgaršo" pavārgrāmata piedāvā arī iespēju sekot līdzi nelielām foto reportāžām, kurās atspoguļots ēst gatavošanas process kopā ar Latvijas skolēniem, tādējādi sniedzot vērtīgu atbalstu tiem, kuri pie maltītes gatavošanas varbūt ķeras pirmo reizi.

Pavārgrāmatā apkopoti padomi sabalansētam uzturam, kā arī Latvijas skolēnu atsauksmes par kopīgām ēst gatavošanas nodarbībām "Rimi" šefpavāra vadībā.

"Pirms pavārskolas nodarbību sākšanas veicām pētījumu, pēc kura secinājām, ka liela daļa Latvijas skolēnu nemaz neprot pašu spēkiem pagatavot sev maltīti. Tāpēc arī nereti uzturā tiek lietoti dažādi ne tik veselīgi našķi un kārumi. Divu gadu laikā esmu viesojies vairāk nekā 80 skolās un ēst gatavošanā apmācījis teju pusotru tūkstoti skolēnu. Esmu pārliecināts, ka ikviens no viņiem liks lietā jauniegūtās iemaņas un zināšanas, un turpmāk daudz biežāk pats ķersies pie ēst gatavošanas, iepriecinot ar gardu maltīti ne tikai sevi, bet arī savus tuvos un mīļos cilvēkus," saka Normunds Baranovskis, "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs.

Pagājušajā gadā pavārgrāmatas tapšanas laikā tika aicināti pieteikties skolēni no pirmās līdz astotai klasei, pieteikumā norādot savas klases iecienītāko brokastu, pusdienu vai vakariņu recepti, kā arī īsi pastāstot par saviem ēšanas paradumiem.

Izrādās, visbiežāk skolēni šefpavāra vadībā nodarbības laikā vēlējās pagatavot gardu maltīti pusdienām.

"Ikdienā gatavoju bieži, taču mani skolas biedri gatavo salīdzinoši reti. Ierosmi un radošās idejas jaunām receptēm meklēju internetā, tāpēc esmu pārliecināts, ka arī "Aikāgaršo online" pavārgrāmata būs labs palīglīdzeklis, kur meklēt iedvesmu ikdienas maltītēm," stāsta Valters Jakovļevs, Ogres 1. vidusskolas skolēns.

Valters Jakovļevs kopā ar savu klasi piedalījās elektroniskās pavārgrāmatas tapšanā un nodarbības laikā pagatavoja olu nūdeles ar gaļas un pupiņu mērci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti