Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. 7.sezona 3. raidījums

Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". 5. raidījums

Īstās latvju saimnieces 7. 4. raidījums

Skābputra pēc krustmātes Silvijas receptes «Īstās latvju saimnieces» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Skāpbutra ar pašceptu maizi, nezāļu pesto un garšaugu sviestu – ar tādu ēdienu savas viešņas pārsteidza Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Sanita Matule.

Sanita Matule
Sanita Matule

Sanita Matule atjauno bioloģiski vērtīgas pļavas un aizraujas ar visu, kas aug dabā. Viņas sētā ceļmallapas var izaugt tik lielas kā rabarberi. Sanita vāra gārsas zupu, taisa nātru pesto, vāc lauku tējas, cepumos iecep margrietiņas un rudzupuķes, no dabā atrodamām zālītēm meistaro skaistumkopšanas līdzekļus. Viens no viņas meistarstiķiem ir darvas smēre pret odiem, dunduriem, knišļiem un citiem "mošķiem", domāta medniekiem un visiem tiem, kas dodas mežā. Savā sētā dabisku pļavu ielokā Antiņciemā Ķemeru Nacionālā parka teritorijā viņa uzņem tos, kuri meklē atelpu no pilsētas burzmas.

Nepieciešams:

  • 1,5 litrs ūdens;
  • 4 ēdamkarotes smalko miežu putraimu;
  • 200 grami rūgušpiena;
  • 200 grami biezpiena;
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma;
  • Sāls.

Pagatavošana:

Putraimus noskalo un vāra, kamēr tie gandrīz gatavi. Virumu nedaudz atdzesē un pa vienai ēdamkarotei pievieno rūgušpienu. Nemaisa, lai veidojas rūgušpiena kunkulīši. Kad skābputra vēl mazliet padzisusi, pa vienai ēdamkarotei liek klāt arī biezpienu. Nemaisa, lai veidojas klimpiņas. Vēl siltai putrai pievieno ēdamkaroti skābā krējuma un šķipsniņu sāls. Atstāj uz pāris dienām, lai ierūgst. Pasniedz atdzesētu. Pirms pasniegšanas var pievienot vēl mazliet skābā krējuma un svaigas, kapātas dilles.

Citu saimnieču receptes


Vairāk

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti