Sīpolu zupa. Ekonomiska recepte no 1938. gada

Šīs sīpolu zupas recepte publicēta Latgales laikraksta "Jaunais Vōrds" pielikumā "Lauku sāta" 1938. gada oktobra numurā.

Nepieciešams

  • 2,5 litri ūdens
  • 10–12 sīpoli
  • 200 grami burkānu
  • 600 grami kartupeļu
  • 75 grami sviesta
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • Sāls

Pagatavošana

  • Sālsūdenī vāra gabalos sagrieztus burkānus.
  • Ripiņās sagrieztus sīpolus sacep sviestā kopā ar miltiem, lai tie kļūst caurspīdīgi. Miltus pievieno sīpoliem, kad tie jau pa pusei apcepušies.
  • Saceptajiem sīpoliem pievieno burkānu novārījumu – tik daudz, lai tie būtu mērces biezumā.
  • Kad burkāni pusmīksti, zupai pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sīpolu mērci.
  • Gatavai zupai pievieno skābu krējumu un sāli.

Zupu receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti