Sīpolu zupa. Ekonomiska recepte no 1938. gada

Šīs sīpolu zupas recepte publicēta Latgales laikraksta "Jaunais Vōrds" pielikumā "Lauku sāta" 1938. gada oktobra numurā.

Nepieciešams

  • 2,5 litri ūdens
  • 10–12 sīpoli
  • 200 grami burkānu
  • 600 grami kartupeļu
  • 75 grami sviesta
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • Sāls

Pagatavošana

  • Sālsūdenī vāra gabalos sagrieztus burkānus.
  • Ripiņās sagrieztus sīpolus sacep sviestā kopā ar miltiem, lai tie kļūst caurspīdīgi. Miltus pievieno sīpoliem, kad tie jau pa pusei apcepušies.
  • Saceptajiem sīpoliem pievieno burkānu novārījumu – tik daudz, lai tie būtu mērces biezumā.
  • Kad burkāni pusmīksti, zupai pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sīpolu mērci.
  • Gatavai zupai pievieno skābu krējumu un sāli.

Zupu receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt