Argāna eļļa siltajiem baklažānu salātiem piedod izteiktu riekstu garšu. Izmēģiniet šo ēdienu arī savā virtuvē, jo tas ir gan viegli pagatavojams, gan veselīgs, gan arī garšīgs.
Sastāvdaļas
- 2 baklažāni
- 2 sarkanie sīpoli
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 tomāti
- 1 liels cukīni
- 2 sarkanas paprikas
- 4 tējkarotes argāna eļļas
- 2 tējkarotes kurkumas
- sāls
- pipari
- 2 tējkarotes paprikas pulvera
- 2 tējkarotes malta ingvera
- 2 tējkarotes kumīna
- 250 ml dārzeņu buljona
- 200 gr mazu mocarellas bumbiņu
- 50 ml olīveļļas cepšanai
Pagatavošana
Sīpolus un ķiplokus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Baklažānus, papriku, tomātus un cukīni nomazgā, nosusina un sagriež gabalos.
Pannā ar augstām malām sakarsē olīveļļu. Tajā apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno pārējos dārzeņus un visu kopā mazliet pasautē. Garšvielas sajauc un uzber dārzeņiem. Uzlej 250 ml dārzeņu buljona un vāra tajā dārzeņus apmēram 30 minūtes.
Dārzeņus izkārto uz liela šķīvja. Virsū uzliek mocarellas bumbiņas. Salātiem uzpilina argāna eļļu. Pasniedz ar maizi.
Piebilde:
Argāna eļļu nevajadzētu pārāk karsēt. Tā ir piemērota nevis cepšanai, bet ēdiena garšas bagātināšanai.