Siltie baklažānu salāti ar mocarellu

Siltie baklažānu salāti ir tradicionāls marokāņu ēdiens, taču šai receptei pievienota viena neierasta sastāvdaļa – mocarella. Baklažānu salātus var pagatavot jau dienu iepriekš un pasniegt sasildītus. Tāpat tos var ēst aukstus.

Argāna eļļa siltajiem baklažānu salātiem piedod izteiktu riekstu garšu. Izmēģiniet šo ēdienu arī savā virtuvē, jo tas ir gan viegli pagatavojams, gan veselīgs, gan arī garšīgs.

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 tomāti
  • 1 liels cukīni
  • 2 sarkanas paprikas
  • 4 tējkarotes argāna eļļas
  • 2 tējkarotes kurkumas
  • sāls
  • pipari
  • 2 tējkarotes paprikas pulvera
  • 2 tējkarotes malta ingvera
  • 2 tējkarotes kumīna
  • 250 ml dārzeņu buljona
  • 200 gr mazu mocarellas bumbiņu
  • 50 ml olīveļļas cepšanai

 

Pagatavošana

Sīpolus un ķiplokus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Baklažānus, papriku, tomātus un cukīni nomazgā, nosusina un sagriež gabalos.

Pannā ar augstām malām sakarsē olīveļļu. Tajā apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno pārējos dārzeņus un visu kopā mazliet pasautē. Garšvielas sajauc un uzber dārzeņiem. Uzlej 250 ml dārzeņu buljona un vāra tajā dārzeņus apmēram 30 minūtes.

Dārzeņus izkārto uz liela šķīvja. Virsū uzliek mocarellas bumbiņas. Salātiem uzpilina argāna eļļu. Pasniedz ar maizi.

Piebilde:

Argāna eļļu nevajadzētu pārāk karsēt. Tā ir piemērota nevis cepšanai, bet ēdiena garšas bagātināšanai.

Siltie baklažāna salāti.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt