Sastāvdaļas:
- 50 g sviesta un pāris ēdamkarotes kakao pulvera formiņu sagatavošanai.
- 200 g sviesta
- 4 olas
- 4 olu dzeltenumi
- 200 g cukura
- 200 g kviešu miltu
- 100 g karamelizētu pekanriekstu
Foto: Elīna Lāce
Pagatavošana
- Šokolādi un sviestu liek bļodā virs katliņa ar ūdeni un, lēnām karsējot, izkausē.
- Veselās olas sajauc kopā ar olu dzeltenumiem un cukuru.
- Izkausēto šokolādi ar sviestu nedaudz atdzesē un lēnām iemaisa olu masā.
- Iemaisa masā miltus un pekanriekstus.
- Formiņas ieziež ar sviestu un apber ar kakao, katru piepilda par divām trešdaļām ar mīklu un cep 180 grādos 8 līdz 10 minūtes.