Es mīlu ēdienu!

Es mīlu ēdienu! 7. sērija

Es mīlu ēdienu!

Es mīlu ēdienu! 9. sērija

«Es mīlu ēdienu» 8. sērija

Siltais nektarīnu sacepums - recepte

Ilze Jurkāne un kulinārijas šovs "Es mīlu ēdienu" devusies pie jaunās ģimenes – Katrīnas un Aigara Mamjiem un viņu mazā dēlēna Augusta. Katrīna ir arī bloga krustnaglina.lv autore, kas tapis vīra mudināts. Šīs ģimenes ēdiena moto būtu - kā veselīgu ēdienu pagatavot garšīgi un interesanti. Ģimene saldajā piedāvā pagatavot silto nektarīnu sacepumu, kas tā vien “lūgsies”, lai to apēd. 

Sastāvdaļas

8 porcijas

Augļu masai:

  • 7 nektarīni
  • 300 g melleņu
  • 1/2 citrona sula
  • 70 ml ūdens
  • 1 tējkarote ''Santa Maria'' kanēļa
  • 3 ēdamkarotes miltu 
  • 100 g medus

Virskārtai:

  • 100 g auzu pārslu
  • 200 g miltu
  • 150 g tumši brūnā cukurniedru cukura
  • 100 g sakapātu mandeļu vai citu riekstu
  • 150 ml olīveļļas vai kokosriekstu eļļas
  • 1/2 tējkarote ''Santa Maria'' kanēļa
  • šķipsniņa sāls

Lieliski saderēs ar: Jacobs Creek Semillon Chardonnay baltvīnu

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180-200 grādiem. Nektarīniem izņem kauliņus, sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā.
  2. Pie nektarīniem pievieno mellenes un visas pārējās ābolu masas sastāvdaļas un kārtīgi izmaisa.
  3. Cepamtrauku ieziež ar eļļu un liek tajā augļu masu.
  4. Izmazgā bļodu un liek tajā visas virskārtas sastāvdaļas. Samaisa, lai izveidojas viendabīga masa. Klāj pa virsu augļiem cepampannā.
  5. Liek cepties krāsnī 40 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj kādas 20 minūtes padzesēties. Pasniedz kopā ar saldējumu vai ēd tāpat.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti