Sastāvdaļas:
400 g siļķu filejas
2 mazi sīpoli
2 skābi āboli
1 gurķis
4 rupjmaizes šķēles
100 g skābā krējuma
1 tējk. aso sinepju
1–2 tējk. kaperu
eļļa cepšanai
malti melnie pipari, sāls
zaļumi
Pagatavošana:
Siļķi un gurķi sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus un ābolus nomizo un arī sagriež mazos gabaliņos.
Maizi sagriež stienīšos vai trīsstūros. Pannā sakarsē eļļu un apcep maizi no abām pusēm kraukšķīgu. Krējumu sakuļ ar sinepēm, kaperiem, sāli un pipariem.
Bļodā liek siļķes, sīpolus, ābolus, gurķus, pārlej ar mērci un uzmanīgi izcilā. Pārkaisa ar zaļumiem. Maizes grauzdiņus vai nu iesprauž salātos, vai pasniedz klāt.