Siļķu salāti ar rupjmaizes grauzdiņiem

Recepti siļķu salātiem ar rupjmaizes grauzdiņiem piedāvā žurnāls „Dienas Ēdieni”. Šie salāti garšo vēl labāk, ja rupjmaizi sagriež mazos gabaliņos, tad apcep un grauzdiņus iemaisa pārējos produktus. Taču tad salāti uzreiz jāliek galdā, jo maize ātri zaudē kraukšķīgumu.

Sastāvdaļas:

400 g siļķu filejas
2 mazi sīpoli
2 skābi āboli
1 gurķis
4 rupjmaizes šķēles
100 g skābā krējuma
1 tējk. aso sinepju
1–2 tējk. kaperu
eļļa cepšanai
malti melnie pipari, sāls
zaļumi

Pagatavošana:

Siļķi un gurķi sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus un ābolus nomizo un arī sagriež mazos gabaliņos.

Maizi sagriež stienīšos vai trīsstūros. Pannā sakarsē eļļu un apcep maizi no abām pusēm kraukšķīgu. Krējumu sakuļ ar sinepēm, kaperiem, sāli un pipariem.

Bļodā liek siļķes, sīpolus, ābolus, gurķus, pārlej ar mērci un uzmanīgi izcilā. Pārkaisa ar zaļumiem. Maizes grauzdiņus vai nu iesprauž salātos, vai pasniedz klāt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt