Sadaļas Sadaļas

Sēņu ragū - «Ciemiņš virtuvē» recepte

LTV raidījuma “Ciemiņš virtuvē” atraktīvais pavārs Raimonds Zommers rosās “Īstās latvju saimnieces” Zandas Žentiņas virtuvē un gatavo no viņas ledusskapī atrastiem latviski itāliskiem produktiem. Pamatēdienā viņš pagatavoja sēņu ragū.

Pamatēdiens „Sēņu ragū“

Sastāvdaļas

  • Svaigs kāposts - 1/4 gb.
  • Rupjmaize - 5 šķēles
  • Lauku olas - 5gb
  • Šampinjoni - 500 g
  • Cūkgaļas šķiņķis - 70 g
  • Smalki rīvēts siers - 100 g
  • Bekons - 300 g
  • Skābais krējums
  • Salvija
  • Etiķis
  • Zaļumi

Pagatavošana

Sagriež maizi kubiņos, atsevišķā traukā smalki sagriež kāpostu. Šampinjonus sagriež uz pusēm.  

Uzkarsētā katlā apcep kubiņos sagrieztu bekonu, pievieno kāpostus, maisot cep 2 minūtes. Pievieno šampinjonus un 5 minūtes ļauj apcepties. Beigās pievieno skābo krējumu un rukolu.

Katliņā uzkarsē 200 ml ūdens, pievieno etiķi. Pēc garšas pievieno šķipsnu sāli un piesit olu klāt, vāra 1 minūti.

Servē porcijās

Uz šķīvja kārto apcepto gaļu ar dārzeņiem, apber ar smalki rīvētu sieru un virsū liek etiķī vārītu olu. Dekorē ar šķiņķa šķēli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt