Laikā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu viena no iecienītākajām tēmām ir ēšana un ēdieni. Protams, ēšanai nav jābūt galvenajai viesību un svinību sastāvdaļai, bet kaut kā aplam bieži sanāk, ka tā tomēr ir.
"Galds var arī lūzt, bet vajag izmantot ēdienus, kas nav tik "smagi"," Latvijas Radio norāda pavārs Normunds Baranovskis.
Šefpavārs iesaka ēst prātīgi, regulāri un arī racionāli, jo pīrāgi, mājas kūka, pelēkie zirņi, šķovēti kāposti, cepetis – vienai dienai tas viss ir par daudz. To vajadzētu sadalīt uz visām svētku dienām, skaidro Normunds Baranovskis. Ēdienus vajadzētu ēst mazām porcijām.
Viņš pats mēģina uz Ziemassvētkiem un Jauno gadu pagatavot kaut ko jaunu – to, ko nekad nav gatavojis, lai ieviestu jaunas garšas. Pagatavot, var, piemēram, kādu sacepumu, saliekot kopā dažādas garšas - saldu un sāļu.
Baranovskis iesaka pagatavot "Varavīksnes pīrāgu" no septiņu veidu dārzeņiem, kurus smalki sagriež un no centra uz malām liek pa krāsām. To var pārliet ar saldā krējuma krēmu. Pēc tam to sacep, ar vienu no receptēm dalās Normunds Baranovskis. Pīrāgs lieliski izskatās un fantastiski garšo.