Kā labāk dzīvot

Sarunas par Ziemassvētkiem. Ciemojamies mežziņa Raimonda Mežaka ģimenē

Kā labāk dzīvot

Padomju laikā celto ēku renovācija

Prātīga un regulāra ēšana arī svētku laikā

Šefpavārs Baranovskis: Svētku ēdieni sadalāmi vairākām dienām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svētkos it visur galdi lūst no ēdieniem, bet latvietim tas ir īpaši svarīgi. Latvietim patīk paēst kārtīgi. To Latvijas Radio atzina arī veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis, raidījumā "Kā labāk dzīvot?" norādot, ka vajadzētu svētkos ievērot saprātīgu līdzsvaru un reizi gadā neēst vienā vakarā visus ēdienus pēc kārtas. Vēlams būtu to sadalīt uz visām svētku dienām.

Laikā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu viena no iecienītākajām tēmām ir ēšana un ēdieni. Protams, ēšanai nav jābūt galvenajai viesību un svinību sastāvdaļai, bet kaut kā aplam bieži sanāk, ka tā tomēr ir.

"Galds var arī lūzt, bet vajag izmantot ēdienus, kas nav tik "smagi"," Latvijas Radio norāda pavārs Normunds Baranovskis.

Šefpavārs iesaka ēst prātīgi, regulāri un arī racionāli, jo pīrāgi, mājas kūka, pelēkie zirņi, šķovēti kāposti, cepetis – vienai dienai tas viss ir par daudz. To vajadzētu sadalīt uz visām svētku dienām, skaidro Normunds Baranovskis. Ēdienus vajadzētu ēst mazām porcijām.

Viņš pats mēģina uz Ziemassvētkiem un Jauno gadu pagatavot kaut ko jaunu – to, ko nekad nav gatavojis, lai ieviestu jaunas garšas. Pagatavot, var, piemēram, kādu sacepumu, saliekot kopā dažādas garšas - saldu un sāļu.

Baranovskis iesaka pagatavot "Varavīksnes pīrāgu" no septiņu veidu dārzeņiem, kurus smalki sagriež un no centra uz malām liek pa krāsām. To var pārliet ar saldā krējuma krēmu. Pēc tam to sacep, ar vienu no receptēm dalās Normunds Baranovskis. Pīrāgs lieliski izskatās un fantastiski garšo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti