Sautētas spinātu un skābeņu lapiņas. Recepte no pagātnes

Šo mērci ēd ar dažādiem gaļas, olu vai zivju ēdieniem. Spinātu vietā var lietot arī nātres, kā arī pievienot ķimeņu lapas. Recepte publicēta 1939. gada 20. aprīļa izdevuma "Mūsu Mājas Viesis" numurā.

Nepieciešams:

  • 500 grami spinātu;
  • 250 grami skābeņu;
  • 30–40 grami sviesta;
  • 1 sīpols;
  • pēc vajadzības ūdens;
  • sāls pēc garšas;
  • 1 tējkarote kviešu miltu;
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma;
  • 1 ēdamkarote lociņu un diļļu.

Pagatavošana

Spinātus un skābenes pārlasa, smalki sakapā un traukā zem vāka kopā ar sasmalcinātu sīpolu sautē sviestā. Vislabāk, ja var iztikt bez ūdens pievienošanas, bet, ja tā nesanāk, tad nedaudz var izlīdzēties. Gatavus spinātus viegli tumē ar ūdenī iejauktiem kviešu miltiem, pievieno sāli pēc garšas un iemaisa skābo krējumu, kā arī sasmalcinātos zaļumus.

Receptes no pagātnes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt