Nepieciešams:
- 500 grami spinātu;
- 250 grami skābeņu;
- 30–40 grami sviesta;
- 1 sīpols;
- pēc vajadzības ūdens;
- sāls pēc garšas;
- 1 tējkarote kviešu miltu;
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma;
- 1 ēdamkarote lociņu un diļļu.
Pagatavošana
Spinātus un skābenes pārlasa, smalki sakapā un traukā zem vāka kopā ar sasmalcinātu sīpolu sautē sviestā. Vislabāk, ja var iztikt bez ūdens pievienošanas, bet, ja tā nesanāk, tad nedaudz var izlīdzēties. Gatavus spinātus viegli tumē ar ūdenī iejauktiem kviešu miltiem, pievieno sāli pēc garšas un iemaisa skābo krējumu, kā arī sasmalcinātos zaļumus.