Sātīgais pākšaugu sautējums bez gaļas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Krapjata agrāk bija nabadzīgu cilvēku ēdiens, jo tas sastāv galvenokārt no pākšaugiem, kuri nav dārgi. Arī mūsdienās daudzu Itālijas pilsētas Matēras tradicionālo ēdienu sastāvā ir tās apkārtnē audzētās pupas un zirņi. Krapjatu ieteicams pasniegt siltu, jo tieši tad tās bagātīgā garša izpaužas vislabāk.

Sastāvdaļas 6 porcijām

  • 100 g kviešu graudu
  • 100 g aunazirņu
  • 100 g cūku pupu
  • 100 g lēcu
  • 100 g balto pupiņu
  • 1 kg kartupeļu
  • 1 pētersīļu saišķis
  • 2 vidēji sīpoli
  • 200 g burkānu
  • 200 g tomātu
  • 50 ml olīveļļas cepšanai
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

Gatavošanas laiks – 5 stundas

Visus pākšaugus (aunazirņus, cūku pupas, lēcas, baltās pupiņas) un kviešu graudus uz nakti iemērc aukstā ūdenī. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež gabaliņos. Pākšaugus un kviešu graudus ar ūdeni uzvāra lielā katlā. Pievieno kartupeļus un vāra uz lēnas uguns 3 stundas. Pieber sāli un piparus. Ar putu karoti nosmeļ putas. Nomazgā pārējos dārzeņus. Burkānus un sīpolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Tomātus sagriež četrās daļās. Pētersīļus noskalo zem auksta ūdens, nopurina un smalki sakapā. Pannā sakarsē eļļu un apcep tajā sīpolus. Pievieno dārzeņus un uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes. Uzkaisa sāli un piparus. Visbeidzot pieliek sakapātos pētersīļus. Kad dārzeņi ir gatavi, tos pievieno pākšaugiem katlā.

Materiāls pirmo reizi publicēts 2021. gada 27. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti