Liellopu gulašs ar okras pākstīm
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 1 kg liellopu gaļas
- 4 lieli sīpoli
- 500 g okras pākšu
- eļļa cepšanai
- sāls
- pipari
- paprikas pulveris
- 1 lauru lapa
Pagatavošana
Gatavošanas laiks – 30 minūtes (un 90 minūtes sautēšanai)
Gaļu noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina. Sīpolus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Okras pākstis nomazgā un sagriež ne pārāk tievās šķēlēs.
Sautējamajā katlā sakarsē eļļu un tajā apcep sīpolus. Pievieno gaļu un, ik pa laikam apgriežot, apcep. Uzber sāli, piparus un paprikas pulveri. Pieliek lauru lapu. Uzlej ūdeni tā, lai tas apklātu gaļu, un apmēram 90 minūtes sautē. Apmēram 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pieliek okras pākstis. Šo ēdienu var ēst ar baltmaizi, rīsiem vai polentu.