Sātīgais liellopu gulašs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šo gulaša paveidu var pagatavot arī ar citu gaļu un dārzeņiem. Versijai ar okras pākstīm to gļotvielas sabiezina mērci, tāpēc nevajag pievienot miltus. Okras pākstis var apcept eļļā un tikai beigās pievienot sautējumam. Ūdens vietā var pieliet arī liellopu buljonu vai sarkanvīna un ūdens maisījumu. Šis sātīgais ēdiens lieliski derēs ziemas vakariem.

 

Liellopu gulašs ar okras pākstīm

Liellopu gulašs ar okras pākstīm
Liellopu gulašs ar okras pākstīm

Sastāvdaļas 4 porcijām

 

  • 1 kg liellopu gaļas
  • 4 lieli sīpoli
  • 500 g okras pākšu
  • eļļa cepšanai
  • sāls
  • pipari
  • paprikas pulveris
  • 1 lauru lapa

Okra
Okra

Pagatavošana

Gatavošanas laiks – 30 minūtes (un 90 minūtes sautēšanai)

Gaļu noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina. Sīpolus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Okras pākstis nomazgā un sagriež ne pārāk tievās šķēlēs.

Sautējamajā katlā sakarsē eļļu un tajā apcep sīpolus. Pievieno gaļu un, ik pa laikam apgriežot, apcep. Uzber sāli, piparus un paprikas pulveri. Pieliek lauru lapu. Uzlej ūdeni tā, lai tas apklātu gaļu, un apmēram 90 minūtes sautē. Apmēram 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pieliek okras pākstis. Šo ēdienu var ēst ar baltmaizi, rīsiem vai polentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti