Iekodies Vidzemē

«Iekodies Vidzemē»

Īsakūd Latgolā

«Īsakūd Latgolā» (Iekodies Latgalē) Zveja Lubāna ezerā. Jobiki, guļbešnīki un šmakovka

Iekodies Vidzemē

Sātīgais gaileņu podiņš ar cauraudzīti

Gaileņu sezona, pēc Jāņiem iesākusies, turpinās līdz pašam rudenim, tādēļ recepšu šo sēņu pagatavošanai nekad nevar būt par daudz. Drēgnajā rudens laikā labi iederēsies sātīgais gaileņu podiņš ar žāvētu cauraudzīti un saldo krējumu. Gatavo gaileņu podiņu, sekojot līdzi  receptei, ko zāļu sieva Agrita Gailīte no Rankas atklāja Latvijas Televīzijas raidījuma "Iekodies Vidzemē" otrajā sērijā!

Gaileņu podiņš

Nepieciešams:

  • 1 – 1,5 kg jauno kartupeļu,
  • 1 l piena,
  • 1 kg svaigu gaileņu,
  • 2 sīpoli,
  • pāris šķēles žāvēta cauraudža,
  • sauja ķimeņu,
  • sāls,
  • pipari,
  • svaigi garšaugi pēc izvēles,
  • 0,5 – 0,8 l saldā krējuma,
  • siers pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus sagriež paprāvās šķēlēs un drusku apvāra pienā (lai kartupeļu ciete reducējas).
  2. Gailenes notīra, sagriež un apcep uz pannas kopā ar gabaliņos sagrieztiem sīpoliņiem un cauraudzīti. Beigās pievieno sāli, piparus un ķimenes.
  3. Kārto podiņā: sākumā liek kartupeļu kārtu, tad sēnes, tad atkal kartupeļus, sēnes. Kārtojumu pabeidz ar sakapātu garšaugu kārtiņu un rīvētu sieru.
  4. Pārlej ar saldo krējumu un liek cepties cepeškrāsnī 170°C aptuveni 40 minūtes.

Zāļu sieva Agrita Gailīte no Rankas
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti