Sātīgais dārzeņu sautējums «begova čorba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Begova čorba” ienāca Bosnijā un Hercegovinā kopā ar Osmaņu impēriju un kopš tā laika ir kļuvusi par vienu no tradicionālajiem ēdieniem. Tās galvenās sastāvdaļas ir vistas gaļa, dārzeņi un okras pākstis.

Okras pākstis jāpievieno tikai beigās, jo tās ātri gatavojas un izjūk, ja gatavo par ilgu. Ja negaršo okras gļotainā sula, pākstis var apmēram 10 minūtes blanšēt ūdenī, kuram pievienots etiķis un citronu sula, un pēc tam noskalot aukstā ūdenī. Tad tās gatavojas ātrāk un gļotas izdalās.

Okra
Okra

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 1 kg vistas filejas
  • 500 g okras pākšu
  • 200 g burkānu
  • 200 g selerijas sakņu
  • 1 pētersīļa sakne
  • 1 sīpolloku saišķis
  • 1 l ūdens vai vistas buljona
  • eļļa cepšanai
  • 50–70 g skābā krējuma
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote miltu
  • ½ citrona
  • sāls
  • pipari

 

Sautējuma gatavošana
Sautējuma gatavošana

Pagatavošana

Gatavošanas laiks – 1 stunda

Gaļu noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina. Dārzeņus nomazgā un nomizo. Burkānus, seleriju un pētersīļu saknes sagriež mazos gabaliņos. Sīpollokus sagriež šaurās ripiņās. Vistas fileju sagriež palielos gabaliņos. Okras pākstīm nogriež kātus un atkarībā no lieluma tās vai nu atstāj nesagrieztas, vai nu sagriež 1 cm platās ripiņās.

Lielā katlā sakarsē eļļu un tajā 5–6 minūtes apcep gaļas gabaliņus. Tad pakāpeniski pievieno sagrieztos dārzeņus, izņemot okras pākstis, un cep vēl 5–6 minūtes. Uzlej ūdeni un, uzliekot vāku, 20 minūtes vāra uz lēnas uguns. Īsi pirms gatavošanās beigām pievieno okras pākstis un uz lēnas uguns vāra vēl 5–10 minūtes. Katlu noņem no plīts. Olas dzeltenumu, skābo krējumu, citronu sulu un miltus sajauc viendabīgā masā un iemaisa sautējumā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti