Ķepa uz sirds

Saimnieki bez nožēlas izmet kā nederīgu mantu – arī tāds ir smalku šķirnes suņu liktenis!

Labie darbi virtuvē

«Labie darbi virtuvē» 2. sērija. Saruna ar «Hospiss LV» vadītāju Ilzi Neimani-Nešporu

Labie darbi virtuvē

Sātīga vistas zupa ar šokolādi un kraukšķīgas siermaizes

Sātīga zupa “Čili con vista” un kraukšķīgas siermaizes - šādu maltīti šefpavārs Uģis Veits gatavoja pirmajā sērijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Labie darbi virtuvē”. Izmēģini to pagatavot arī savā virtuvē! No šefpavāra norādītājām sastāvdaļām sanāks četras porcijas cilvēkiem, kuri vēlas kārtīgi paēst.

Zupa "Čili con vista" un siermaizes

Sastāvdaļas

Zupai:

  • 700 g vistas stilbiņu,
  • 2–3 selerijas kāti,
  • 1–2 burkāni,
  • 1–2 sarkanie sīpoli,
  • 1 ķiploka galviņa,
  • 800 g tomātu savā sulā,
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas,
  • 1 tējkarote (5–10 g) kaltētu čili pārslu,
  • 1/3 tējkarotes (2–3 g) oregano,
  • 1 tējkarote ar kaudzi (8 g) kumina,
  • 1/3 tējkarotes (3 g) kanēļa,
  • 15–20 g tumšās šokolādes (rūgtās),
  • 50–80 g mitrā brūnā cukura,
  • 50 ml ābolu etiķa,
  • 20 g svaigas kinzas (aptuveni divas trešdaļas no iepakojuma),
  • 30 g lociņu (aptuveni viens iepakojums).

 
Siermaizēm:

  • 1 klaips sagrieztas baltmaizes,
  • 450 ml piena,
  • 180 g sviesta,
  • 100 g miltu,
  • 1–2 lauru lapas,
  • 1 muskatrieksts,
  • 100 g 6–12 mēnešus noturēta Čedaras siera,
  • 100 g sarkanā Čedaras siera,
  • 70 g rīvēta cietā siera.

Siermaizes.

Pagatavošana:
1.    Nomazgā un nomizo visus dārzeņus. Sagriež sīpolus, selerijas un burkānus. Sasmalcina ķiplokus.
2.    Mēreni uzkarsē katliņu, eļļā apcep dārzeņus, pieliekot mazliet sāls.
3.    Pievieno vistas stilbiņus, apbrūnina. Pievieno garšvielas un tomātu pastu. Apsautē.
4.    Pievieno tomātus savā sulā un ūdeni tik daudz, lai būtu vēlamais zupas biezums. Pievieno šokolādi, un zupu vāra 20–25 minūtes. Izņem no zupas vistas stilbiņus un atdzesē. Pielabo zupai garšu ar ābolu etiķi, brūno cukuru un sāli.
5.    Kamēr zupa vārās, taisa siermaizes. Katliņā izkausē sviestu un pievieno miltus. Tos viegli sacep, līdz viss ir viegli brūns un riekstains.
6.    Pa daļām pievieno uzsildītu pienu. Pienam pirms sildīšanas pieliek lauru lapas.
7.    Gatavai bešamela mērcei pievieno rīvētu muskatriekstu un sāli. Pielabo garšu, atdzesē.
8.    Sarīvē visus sierus un sajauc kopā ar atdzesēto bešamela mērci.
9.    Sasmērē maizes šķēles ar sviestu. Vienu sasmērēto šķēli met otrādi un noklāj ar siera masu. Otru šķēli ar sviestu uz augšu liek pāri. Cep ļoti viegli uzkarsētā pannā, uz beigām pamazām palielinot karstumu.
10.    Zupu pasniedz, pārkaisot ar svaigi kapātu kinzu un lociņiem. Var pievienot skābo krējumu.
 

 

Latvijas Televīzijas raidījums "Labie darbi virtuvē" astoņās sērijās šefpavāra Uģa Veita vadībā ne vien piedāvās garšīgu ēdienu receptes, bet arī iedziļināsies pilsonisko iniciatīvu devumā mums kā sabiedrībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti