Iekodies Vidzemē

"Iekodies Vidzemē". 2. sērija

Iekodies Vidzemē

"Iekodies Vidzemē"

Iekodies Vidzemē

Saldie biezpiena pončiki – bērnības garša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daudziem eļļā vārītie biezpiena pončiki jeb virtuļi saistās ar bērnību. Nedaudz neparastāku šo klasisko saldēdienu var padarīt, parastā biezpiena vietā izmantojot kazas piena biezpienu. Gatavo pončikus, sekojot līdz receptei, ko zāļu sieva Agrita Gailīte no Rankas atklāja Latvijas Televīzijas raidījuma "Iekodies Vidzemē" otrajā sērijā!

Saldie biezpiena pončiki
Saldie biezpiena pončiki

Nepieciešams:

  • 350 – 400 g kazas piena biezpiena,
  • 2 lielas lauku vistu olas,
  • ½ glāze cukura,
  • 1 glāze miltu,
  • 1 paciņa vanilīna cukura,
  • 1 tējkarote sodas, pārlieta ar citrona sulu,
  • sāls,
  • eļļa pončiku vārīšanai,
  • pūdercukurs.

Pagatavošana:

  1. Olas sakuļ ar cukuru, vanilīna cukuru, šķipsnu sāls un sodu.
  2. Tad pievieno biezpienu un miltus un visu sajauc viendabīga masā.
  3. Mīklu atstāj 15 – 20 minūtes uzbriest.
  4. No mīklas veido bumbiņas un liek tās vārīties uzkarsētā eļļā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  5. Gatavos virtuļus apber ar pūdercukuru un pasniedz.

Zāļu sieva Agrita Gailīte no Rankas
Zāļu sieva Agrita Gailīte no Rankas

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti