No grūbām var pagatavot arī lielisku saldēdienus, piemēram, gardo Vidzemes pūpolputru. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniecei Rūtai Beirotei no Krimuldas puses ir savs pūpolputras gatavošanas noslēpums – grūbas pirms atdzesēšanas viņa nedaudz apslacī ar citronu un medu.
Rūta Beirote darba dzīvi dala starp biroju Rīgā un zemnieku saimniecību “Zutiņi”, kas atrodas dzimtas mājās “Lejnieki” Krimuldas pagastā. “Zutiņi” ir ģimenes saimniecība, kurā audzē dažādus kultūraugus – sākot ar graudaugiem un pupām, beidzot ar tomātiem un ziediem. Rūta ir dvīņu Rainas un Regnāra mamma, abi ar vīru Raivi bieži vien ikdienas gaitās dodas katrs uz sava dzelzs rumaka jeb motocikla.
Vidzemes pūpolputra
Nepieciešams
(~ 4 porcijām)
200 g speltas grūbu
250 g saldā krējuma
Cukurs
Svaigas vai saldētas ogas
Pagatavošana
Speltas kviešu grūbas nomazgā, izvāra, nokāš un noskalo aukstā ūdenī. Sakuļ putukrējumu un samaisa ar atdzisušajām grūbām. Vasarā var pievienot arī svaigas ogas, piemēram, mellenes. Pasniedz ar ogu ķīseli vai blendētām ogām, piemēram, zemeņu mērci.
Noslēpums! Pirms atdzesēšanas grūbas var apslacīt ar medu un citrona sulu.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!