Saldā biezpiena masa ar aveņu ķīseli - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Raidījumā "Īstās latvju saimnieces" 3.sezonā septiņas iznesīgas sievas cīnīsies par labākās namamātes titulu. Raidījuma pirmajā sērijā saimnieces devās pie Ināras Mālkalnes, kura saldajā ēdienā pasniedza saldā biezpiena masu ar aveņu ķīseli.

Saldais ēdiens - „Sniegs avenēs”

Sastāvdaļas

  • Biezpiens – 500 g
  • Saldais krējums – 300 g
  • Cukurs – 100 g

Ķīseļa sastāvdaļas:

  • Avenes – 1 kg
  • Ūdens – 1,5 l
  • Kartupeļu ciete – 100 g
  • Cukurs – 150 g

Pagatavošana

Biezpienu rūpīgi samīca, lai no graudainas masas veidojas viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un cukuru, kārtīgi samaisa. Pasniedz ar atdzesētu aveņu ķīseli. Dekorē ar vīnogu, fizāli, piparmētras lapiņu un pūdercukuru.

Ķīseļa pagatavošana

Vispirms uzvāra ūdeni, tad pievieno cukuru un avenes, pavāra 3-5 minūtes un pievieno kartupeļu cieti. Maisot karsē, līdz ķīselis sabiezē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti