Salāti ar saldajiem kartupeļiem, saulē kaltētu tomātu pesto un tunci - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pie ēdienu blogeres „Upenes” jeb Annijas Mihelsones Ilze Jurkāne devās ciemos ar citām, rudenīgākām ogām. Un tās par īpaši labām atzina Annijas mazais dēlēns Gabriels. Latvijas Televīzijas raidījumā „Es mīlu ēdienu” Annija parāda, kā pagatavot salātus ar saldajiem kartupeļiem, saulē kaltētu tomātu pesto un tunci.

Annija ir veģetāriete, taču zivis viņa ēd arī ikdienā. Savā blogā viņa dalās ar veselīgiem un veģetāriem ēdieniem. Annija ikdienā gatavo savam dēliņam Gabrielam. Viņa mīļākais ēdiens ir makaroni. „Gabriels tiek tā audzināts, ka viņš tiek iesaistīts virtuvē un redz, ka mēs pagatavojam ēdienu mājās un tā mēs dabūjam ēdienu,” atzina Annija.

Stradiņa universitātē Annija ir studējusi par sabiedrības veselības speciālisti. „Man ir aicinājums cilvēkiem palīdzēt un iedvesmot uz veselīgo,” sacīja „Upenes” īpašniece.

Salāti ar saldajiem kartupeļiem, saulē kaltētu tomātu pesto un tunci

Sastāvdaļas

  • 150 g zaļo lapu salātu
  • 1 saldais kartupelis
  • 2 ēdamkarotes saulē kaltētu tomātu pesto
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 sauja upeņu
  • 1 glāze zaļo vai oranžo lēcu
  • 1 avokado
  • 4 ēdamkarotes ķirbju sēkliņu
  • 6 ķiršu tomātiņi, 4 redīsi
  • 1 bundžiņa tunča savā sulā
  • olīveļļa
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • timiāns
  • sauja diedzētu lucernas sēklu un redīsu sēklu
  • 1 vīģe

Pagatavošana

Lēcas noskalo aukstā ūdenī un attiecībā 1:3 liek 15 minūtes vārīties, pašās vārīšanas beigās pievienojot nedaudz sāls.

Saldo kartupeli nomizo, sagriež kumosa lieluma gabaliņos un liek uz cepešplāts. Apslaka ar olīveļļu, nedaudz sāls un pipariem. Var pievienot timiānu – svaigu vai kaltētu.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai, un cep kartupeļus aptuveni 20 minūtes, līdz tie ir mīksti.

Kartupeļus liek bļodā, pievieno saplūkātus salātus, lēcas, upenes, uz pusēm pārgrieztus tomātus, redīsu gabaliņus, kā arī visas sēkliņas. Avokado nomizo, sagriež šķēlītēs un arī pievieno salātiem.

Konservētajam tuncim notecina sulu un saplūkā mazos gabaliņos. Pievieno salātiem. Tāpat pievieno piciņas ar saulē kaltētu tomātu pesto.

Pagatavo mērci, sajaucot kopā olīveļļu ar sāli, pipariem un cukuru.

Mērci pārslaka pāri salātiem, un visu sacilā kopā īsi pirms pasniegšanas. Pārlaista ar biezu balzametiķi un rotā ar svaigu vīģi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti