Iekodies Vidzemē

«Iekodies Vidzemē»

Īsakūd Latgolā

«Īsakūd Latgolā» (Iekodies Latgalē) Zveja Lubāna ezerā. Jobiki, guļbešnīki un šmakovka

Iekodies Vidzemē

Rupjmaizes kārtojums ar kazas piena saldo krējumu

Klasisko latviešu virtuves saldēdienu – rupjmaizes kārtojumu – var padarīt neparastāku, govs piena vietā izmantojot kazas piena saldo krējumu. Izmēģini pagatavot desertu pēc Limbažu pusē esošās zemnieku saimniecības “Virbotnes” saimnieces Modras Puisītes receptes!

Rupjmaizes kārtojums ar kazas piena saldo krējumu

Nepieciešams:

  • 1 litrs saldā krējuma (šai gadījumā no kazas piena),
  • 500 g rudzu rīvmaizes,
  • kanēlis,
  • cukurs,
  • dzērveņu ievārījums vai svaigas maltas/blendētas dzērvenes.

Rupjmaizes kārtojums ar kazas piena saldo krējumu

Pagatavošana:

  1. Rīvmaizi sajauc ar kanēli un cukuru pēc garšas.
  2. Saldo krējumu saputo ar cukuru.
  3. Kārto bļodā – rīvmaize, putukrējums, dzērvenes, rīvmaize, putukrējums, dzērvenes... Pēdējo kārtu pārber ar rīvmaizi un dekorē ar veselām ogām.
  4. Atstāj ievilkties vēsumā 24 stundas.

Rupjmaizes kārtojums ar kazas piena saldo krējumu
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti