Klasisko latviešu virtuves saldēdienu – rupjmaizes kārtojumu – var padarīt neparastāku, govs piena vietā izmantojot kazas piena saldo krējumu. Izmēģini pagatavot desertu pēc Limbažu pusē esošās zemnieku saimniecības “Virbotnes” saimnieces Modras Puisītes receptes!
Nepieciešams:
1 litrs saldā krējuma (šai gadījumā no kazas piena),
500 g rudzu rīvmaizes,
kanēlis,
cukurs,
dzērveņu ievārījums vai svaigas maltas/blendētas dzērvenes.
Pagatavošana:
Rīvmaizi sajauc ar kanēli un cukuru pēc garšas.
Saldo krējumu saputo ar cukuru.
Kārto bļodā – rīvmaize, putukrējums, dzērvenes, rīvmaize, putukrējums, dzērvenes... Pēdējo kārtu pārber ar rīvmaizi un dekorē ar veselām ogām.
Atstāj ievilkties vēsumā 24 stundas.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!