Rupjmaizes drumstalas ar melleņu čipsiem, priežu putām un zaķskābenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pavārs, aktīvists, kustības «Gatavo dabā» autors Renārs Purmalis Kārļamuižā rosina gatavot rupjmaizes drumstalas ar melleņu čipsiem, priežu putām un zaķskābenēm. Tā ir viena no Latvijas Televīzijas šova "Es mīlu ēdienu" receptēm. 

Sastāvdaļas:

Melleņu čipsiem:

  • proporcijā 80% melleņu sula/10% miltu/10% eļļas

Rupjmaizes drumstalām:

  • 200 g rupjmaizes,
  • 100 g sviesta,
  • 1 ēdamkarote kanēļa,
  • 50 g brūnā cukura

Priežu putām:

  • saldais krējums,
  • skujkoku jauno čiekuru sīrups,
  • kaltētas un smalcinātas priežu skujas
  • zaķskābenes,
  • upenes,
  • melleņu ievārījums

 

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Chardonnay baltvīnu

Pagatavošana:

  1. Sagatavo melleņu čipšus. Mīklu pareizajās proporcijās lej uz sausas pannas un cep no abām pusēm plānas,plānas mini pankūciņas. Atdzesē uz salvetes.
  2. Sagatavo rupjmaizes drumstalas: rupjmaizes šķēles apgrauzdē cepeškrāsnī un atdzesē. Sablenderē kopā ar sviestu, kanēli un brūno cukuru.
  3. Saldo pasniedz, uz rupjmaizes drumstalām liekot melleņu ievārījumu, tad priežu putas, tad svaigas upenes un dekorējot ar melleņu čipsiem un svaigām zaķskābenēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti