Sastāvdaļas:
Melleņu čipsiem:
- proporcijā 80% melleņu sula/10% miltu/10% eļļas
Rupjmaizes drumstalām:
- 200 g rupjmaizes,
- 100 g sviesta,
- 1 ēdamkarote kanēļa,
- 50 g brūnā cukura
Priežu putām:
- saldais krējums,
- skujkoku jauno čiekuru sīrups,
- kaltētas un smalcinātas priežu skujas
- zaķskābenes,
- upenes,
- melleņu ievārījums
Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Chardonnay baltvīnu
Pagatavošana:
- Sagatavo melleņu čipšus. Mīklu pareizajās proporcijās lej uz sausas pannas un cep no abām pusēm plānas,plānas mini pankūciņas. Atdzesē uz salvetes.
- Sagatavo rupjmaizes drumstalas: rupjmaizes šķēles apgrauzdē cepeškrāsnī un atdzesē. Sablenderē kopā ar sviestu, kanēli un brūno cukuru.
- Saldo pasniedz, uz rupjmaizes drumstalām liekot melleņu ievārījumu, tad priežu putas, tad svaigas upenes un dekorējot ar melleņu čipsiem un svaigām zaķskābenēm.