Pieredzējušas saimnieces iesaka pirkt tikai svaigas vistu aknas, jo saldētas un atkausētas aknas cepšanas procesā kļūs sausas un nepievilcīgi pelēkas. Tāpat zinātāji iesaka aknas pirms gatavošanas rūpīgi nosusināt papīra dvielī un nekādā gadījumā nesālīt. Aknām sāli ieteicams pievienot tikai tad, kad tās jau ir izceptas. Un vēl jāatceras, ka aknas ir no tiem produktiem, kas, noceltas no uguns, vēl pāris minūtes turpina gatavoties.
Izmēģini pagatavot rukolas salātus ar vistas akniņām mundierī pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces, Īles pagasta māju "Bemberi" saimnieces Marikas Grīslītes receptes!
Rukolas salāti ar vistas akniņām mundierī
Nepieciešams:
- vistu akniņas,
- bekons (sagriezts plānās šķēlītēs),
- 100 g svaigas rukolas,
- 20 mazie tomātiņi,
- 50 g lobītu valriekstu,
- 20 g garšaugu (pētersīļi, dilles),
- 2 ēdamk. olīveļļas,
- 1 ēdamk. balzametiķa,
- 1 tējk. cukura,
- 1 ēdamk. citrona sulas.
Pagatavošana:
Katru vistas akniņu ietin bekona šķēlītē, nostiprina ar zobu bakstāmo kociņu, cieši līdzās citu citai liek cepampannā un cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 30 minūtes. Pasniedz siltu ar rukolas salātiem, kas noskaloti aukstā ūdenī, nosusināti un izkārtoti uz pasniegšanas trauka. Pievieno uz pusēm pārgrieztus mazos tomātiņus un valriekstus. Salātiem pārlej mērci, kas gatavota, sablendējot zaļumus, olīveļļu, balzametiķi, cukuru un citrona sulu.