Valdmanis piedāvā no muskatķirbja pagatavot ķirbja un biešu karpačo ar kazas sieru, āboliem un cidonijām.
Vispirms ķirbim nogriež mizu un sagriež ķirbi ļoti plānās šķēlītēs.
Karpačo pagatavošanai nepieciešama arī ābolu un cidoniju marināde - no diviem āboliem un divām cidonijām, nedaudz cukura, “galda etiķi ņemam mazāk, baltvīna vai ābola etiķi es paņemšu divas ēdamkarotes”, par recepti stāstīja šefpavārs.
Katlu liek uz plīts un sautē, kamēr āboli kļūst mīksti. Vajadzības gadījumā sautēšanas procesā var nedaudz pieliet ūdeni.
Kamēr vārās marināde, tikmēr sagriež bieti plānās šķēlītēs ar mizotāju vai ar nazi - biete ir svaiga, tā nav vārīta. Bietes gabaliņus aplej ar balzametiķi, nedaudz olīveļļas, pieber trīs šķipsnas cukura.
“Nesaudzēsim rokas, apmaisīsim [bietes ar etiķi un eļļu] ar rokām. Tagad tās pastāvēs 5-6 minūtes un būs tādas viegli iemarinētas. Varam droši pielikt ķiploku, ja garšo tāds pikantāks,” iesaka Valdmanis.
Tikmēr otra marināde ir gatava, tā tiek sablenderēta, un ar to pārlej sagriezto ķirbi. Marināde tiek atdzesēta, un ķirbis kopā ar bieti tiek izklāts uz šķīvja, kazas sieru ber pa virsu. Ja var sagriezt pa kubiciņiem, griež kubiciņos.
To visu izrotā ar zaļumiem, un burvīga brokastu maltīte ir gatava.