Rudens velte ķirbis - šefpavārs Renāra Valdmaņa recepte ķirbja un biešu karpačo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ko darīt ar ķirbjiem? Šāds jautājums, iespējams, šobrīd nomoka ne vienu vien Latvijas iedzīvotāju, kurš nupat kā ievācis rudens ražu. Tādēļ šefpavārs Renārs Valdmanis “Rīta panorāmā” parādīja, kā no ķirbja, bietēm un cidonijām pagatavot kaut ko tādu, ko ēdīs pat tie cilvēki, kuriem ķirbji vai bietes nemaz negaršo.

Valdmanis piedāvā no muskatķirbja pagatavot ķirbja un biešu karpačo ar kazas sieru, āboliem un cidonijām.

Vispirms ķirbim nogriež mizu un sagriež ķirbi ļoti plānās šķēlītēs. 

Karpačo pagatavošanai nepieciešama arī ābolu un cidoniju marināde - no diviem āboliem un divām cidonijām, nedaudz cukura, “galda etiķi ņemam mazāk, baltvīna vai ābola etiķi es paņemšu divas ēdamkarotes”, par recepti stāstīja šefpavārs.

Katlu liek uz plīts un sautē, kamēr āboli kļūst mīksti. Vajadzības gadījumā sautēšanas procesā var nedaudz pieliet ūdeni.

Kamēr vārās marināde, tikmēr sagriež bieti plānās šķēlītēs ar mizotāju vai ar nazi - biete ir svaiga, tā nav vārīta. Bietes gabaliņus aplej ar balzametiķi, nedaudz olīveļļas, pieber trīs šķipsnas cukura.

“Nesaudzēsim rokas, apmaisīsim [bietes ar etiķi un eļļu] ar rokām. Tagad tās pastāvēs 5-6 minūtes un būs tādas viegli iemarinētas. Varam droši pielikt ķiploku, ja garšo tāds pikantāks,” iesaka Valdmanis.

Tikmēr otra marināde ir gatava, tā tiek sablenderēta, un ar to pārlej sagriezto ķirbi. Marināde tiek atdzesēta, un ķirbis kopā ar bieti tiek izklāts uz šķīvja, kazas sieru  ber pa virsu. Ja var sagriezt pa kubiciņiem, griež kubiciņos.

To visu izrotā ar zaļumiem, un burvīga brokastu maltīte ir gatava. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti