Recepte 18 rullīšiem
Sastāvdaļas:
- 200 g violeto burkānu
- 200 g dzelteno burkānu
- 120 g Ķīnas kāposta
- 400 g ķirštomātu
- ēdamziedi (vēlams begoniju lapas, jo tās dod atsvaidzinošu skābumu)
- 18 loksnes rīspapīra
Citrona krēmsieram:
- 30 ml citrona sulas
- 250 g krēmsiera
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Rīspapīru mērcē karstā ūdenī, pēcāk liek uz mitrināta dēlīša vai virsmas, kas iesmērēta ar eļļu, lai tie nepielīp.
- Pagatavo citrona krēmsieru: kopā samaisa visas sastāvdaļas viendabīga masā.
- Burkānus sagriež vienādos stienīšos. Salatus saplūkā. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
Kārto rullīšus. Sāk ar ēdamziediem, tad krēmsieru, dārzeņiem, un visu uzmanīgi aizloka.