Divi šefi

«Divi šefi» ar Andru Hermani

Divi šefi

«Divi šefi» ar Raimondu Zadvornovu

«Divi šefi» ar Lieni Rogu

Rīspapīra rullīši ar dārzeņiem, citrona krēmsieru un ēdamziediem

Latvijas Televīzijas kulinārijas raidījuma “Divi šefi” šefpavārs Juris Latišenoks savā virtuvē uz riteņiem aicinājis Lieni Rogu – vienu no zīmola «Babbit» veidotājām. Viņas ģimenē visi ir veģetārieši. Svaigie rullīši ir viena no viņas ģimenē iecienītām receptēm. Tagad kopā ar pavāru viņi gatavo rīspapīra rullīšus ar dārzeņiem, citrona krēmsieru un ēdamziediem, kuru ideja nāk no Taizemes. Piedāvājam šo recepti.

Recepte 18 rullīšiem

Sastāvdaļas:

  • 200 g violeto burkānu
  • 200 g dzelteno burkānu
  • 120 g Ķīnas kāposta
  • 400 g ķirštomātu
  • ēdamziedi (vēlams begoniju lapas, jo tās dod atsvaidzinošu skābumu)
  • 18 loksnes rīspapīra

Rullīši

Citrona krēmsieram:

  • 30 ml citrona sulas
  • 250 g krēmsiera
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Rīspapīru mērcē karstā ūdenī, pēcāk liek uz mitrināta dēlīša vai virsmas, kas iesmērēta ar eļļu, lai tie nepielīp.
  2. Pagatavo citrona krēmsieru: kopā samaisa visas sastāvdaļas viendabīga masā.
  3. Burkānus sagriež vienādos stienīšos. Salatus saplūkā. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm. 

Kārto rullīšus. Sāk ar ēdamziediem, tad krēmsieru, dārzeņiem, un visu uzmanīgi aizloka.
 

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti