Iekodies

Iekodies. 4. raidījums

Iekodies

"Iekodies". 6. raidījums

Iekodies. 5. raidījums

Receptes ēdieniem igauņu gaumē – ķilavmaizes, sakņu piena zupa un saldais ar kamas miltiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ķilavmaižu pagatavošanas variācijas, sakņu piena zupu un biezpiena krēmu ar kamas miltiem un svaigām ogām Latvijas Televīzijas raidījumā "Iekodies" rādīja un gatavoja saimniece Ivika Keisele.

Ķilavu pīrādziņi

Nepieciešams:

  • 1 iepakojums gatavas kārtainās mīklas bez rauga
  • Vismaz 10 ķilaviņu filejas marinādē
  • Nedaudz kausētā siera
  • 10 paipalu oliņas

Pagatavošana:

  1. Mīklu sagriež kvadrātiņos.
  2. Uz katra kvadrātiņa uzsmērē nedaudz kausētā siera, uzliek ķilavas filejiņu un olu pusīti un kā sainīti sataisa pīrādziņu.
  3. Cep 180 grādos ~20 līdz 25 minūtes.
  4. Šī ir alternatīva ķilavu maizītēm, kur sieru, ķilaviņu un oliņu klasiski pasniedz uz rupjmaizes šķēlēm. Kā dekors skaisti izskatās rudzupuķu ziedlapiņas.

Ķilavu pīrādziņi
Ķilavu pīrādziņi

Sakņu piena zupa

Nepieciešams:

  • 1 litrs piena
  • ½ galviņa puķkāposta
  • 4 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • Tase zaļo zirnīšu
  • 1 sīpols
  • 30 grami sviesta
  • Sāls un garšvielas pēc izvēles

Var aizvietot ar citām saknēm pēc vēlēšanās.

Pagatavošana:

  1. Katliņā izkausē sviestu un sacep nedaudz sīpola.
  2. Pievieno nedaudz ūdens un liek sautēties vispirms burkānus, tad kartupeļus, puķkāpostus un visbeidzot dilles. Pievieno arī sāli un garšvielas pēc patikšanas.
  3. Kad visi dārzeņi jau gandrīz gatavi, pievieno pienu un uzsilda. Noregulē garšu ar sāli un vēl garšaugiem pēc vēlēšanās. Pasniedz ar ķilavu maizītēm vai pīrādziņiem.

Sakņu piena zupa
Sakņu piena zupa

Biezpiena krēms ar kamu un svaigām ogām

Sastāvdaļas:

  • 300 grami smalki samalta biezpiena
  • 200 mililitri saldā krējuma
  • 2–3 ēdamkarotes kamas miltu
  • Cukurs pēc garšas
  • Pasniegšanai – sezonālās ogas

Pagatavošana.

  1. Saputo saldo krējumu ar nedaudz cukura, pakāpeniski ieputo arī biezpienu un kamas miltus. Masai jābūt biezai un krēmīgai pēc konsistences.
  2. Sakārto deserta trauciņos un pārkaisa ar sezonas ogām. Var dekorēt ar piparmētru lapiņām.

Biezpiena krēms ar kamu un svaigām ogām
Biezpiena krēms ar kamu un svaigām ogām

Citas raidījuma "Iekodies" receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti