Recepte: Dabīgi raudzēta maize

Mārīte Puriņa atklāj savas kaimiņienes dabīgi raudzētas maizes recepti, kuras pamatā ir ieraugs.

Sastāvdaļas:

200 g rupja maluma rudzu miltu
400 g rupja maluma bīdelēto (kviešu) miltu
100 g auzu pārslu
100 g pārtikas kliju
100 g saulespuķu vai citu sēklu maisījuma
200 g cukura
3 tējkarotes sāls
Nedaudz vairāk kā 1 l ūdens
0,5 l ierauga

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas samaisa un noliek siltā vietā, lai rūgst 8 – 9 stundas. Veidni, kurā tiks cepta maize, iesmērē ar eļļu, pārkaisa ar sēkliņām un liek tajā mīklu. Veidni ievieto aukstā cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu. Cepeškrāsnij jāsakarst līdz 200 grādiem.

Kad maize sāk smaržot, tā  ir gatava!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt