Recepte: Abrā mīcīta un maizes krāsnī cepta rudzu maize

Inese Pučeka stāsta par tēta vecmammas rudzu maizes recepti.

Sajauc rupja un smalka maluma rudzu miltus, tos ber abrā, kurā jau ir ieraugs no iepriekšējās maizes cepšanas. Miltus aplej ar verdošu ūdeni un samaisa. Abru apsedz ar segu un atstāj līdz nākamai dienai.

Nākamajā dienā kurina maizes krāsni un mīca mīklu. Mīklai pieber ķimenes, sāli un formē kukuļus. Vasarā zem kukuļa liek kļavu lapas, ziemā – kaltētas kalmes. Klaipa virspusi nogludina ar ūdeni.

Kad krāsns pietiekami karsta, klaipus ar lizi liek iekšā un cep 3 – 4 stundas. Lai pārbaudītu, vai maize gatava, klaipu izņem ārā un uzpūš virsū elpu - ja maize čaukst, ir gatava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt