Raibie salāti. Gandrīz simt gadus sena recepte

Raibo salātu recepte publicēta žurnāla "Zeltene" 1929. gada maija numurā. Par šiem salātiem sacīts, ka tie labi garšos klāt pie gaļas un glābs mājasmāti, kurai jādomā, ko lai pasniedz viesiem. "Laba viesu uzņemšana taču ir mājas gods!" secināts recepti pavadošajā tekstā.

Nepieciešams:

  • Puskilograms aukstu kartupeļu;
  • puskilograms sarkano biešu;
  • skābi gurķi;
  • puskilograms vārītu seleriju;
  • divi mazi āboli;
  • sāls, pipari;
  • sīpols pēc garšas;
  • majonēzes mērce vai majonēze.

Pagatavošana:

Ar mizām vārītos un mizotos kartupeļus, sarkanās bietes, nomizotus skābos gurķus, nomizotas un izvārītas selerijas un nomizotus ābolus sagriež šaurās šķēlītēs un sajauc ar majonēzes mērci. Tad liek klāt rīvētus sīpolus, piparus un sāli.

Receptes no pagātnes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt