Sadaļas Sadaļas

Iekodies Zemgalē

«Iekodies Zemgalē». 1. sērija

Iekodies Zemgalē

«Iekodies Zemgalē». 2. sērija

Iekodies Zemgalē

Rabarberu ķīselis ar putukrējumu Zemgales gaumē

Šis vienkāršais deserts neprasa nedz lielu pavārmākslu, nedz smalkas sastāvdaļas, taču neliks vilties. Rabarberu ķīseļa recepti LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē” atklāja Pokaiņu puses saimniece Marika.

Nepieciešams

  • 1 kg rabarberu
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • vismaz 100 g cukura
  • 500 ml ūdens
  • Putukrējums pasniegšanai

Pagatavošana

Rabarberu deserts
  1. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek katliņā kopā ar ūdeni un cukuru vārīties.
  2. Bļodiņā liek kartupeļu cieti, uzlej virsū nedaudz ūdens un izmaisa šķidrā putriņā.
  3. Kad rabarberi mīksti un pašķīduši, kartupeļu cietes putriņu iemaisa ķīselī un noņem no uguns. Ļauj ķīselim pilnībā atdzist. Pasniedz ar putukrējumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt