Viņa paskaidroja, ka salmoneloze vairojas ļoti ātri, taču ātri arī iet bojā pie temperatūras virs +74 grādiem, tāpēc, tuvojoties Līgo svētkiem, viņa mudināja gādāt, lai šašliki būtu labi izcepti, pareizi marinēti un uzglabāti.
Tāpat PVD pārstāve atgādināja, ka, gatavojot ēst, ir jāmazgā rokas, kā arī jāievēro elementāra virtuves higiēna. Viņa uzsvēra, ka jēlajiem produktiem nedrīkst ļaut saskarties ar gatavajiem, lai sula no gaļas nenonāktu produktā, ko nav paredzēts termiski apstrādāt. Pretējā gadījumā pārtikā var nonākt dažādas baktērijas, kas var novest pie nepatīkamas saslimšanas.
Viņa arī uzsvēra, ka visātrāk karstā laikā bojājas produkti ar augstu tauku, olbaltumvielu vai šķidruma saturu, tāpēc ir būtiski tos uzglabāt pareizā temperatūrā: optimāli +5-+6 grādos, bet maksimāli pieļaujamais ir +7..+8 grādi.
Vienlaikus PVD pārstāve uzsvēra, ka pilnos ledusskapjos ir pavisam cita gaisa apmaiņa un temperatūra tajos var būt krietni augstāka.
Patērētājiem, gādājot svētku maltīti, jāpievērš uzmanība arī tam, kā produktus uzglabā veikalos, kā ievēro tīrību un higiēnu tirdzniecības vietā, sacīja dienesta pārstāve.
PVD arī atgādināja, ka iepērkoties jāraugās, kādos apstākļos pārtikas produkti ir uzglabāti tirdzniecības vietā un vai to iepakojums nav bojāts.
Mājās pārtikas produkti jāuzglabā tādos apstākļos un temperatūrā, kā to marķējumā norādījis ražotājs.
Tāpat svētku laikā, kad ārā aizvien būs karsts, pārtikas produktus – gan tos, kas termiski apstrādāti, piemēram, ceptu gaļu, zivis, gan tādus, kas tiek lietoti bez termiskās apstrādes, piemēram, dažādus salātus ar krējumu vai kūkas ar krēmu, nevajadzētu ilgstoši turēt istabas temperatūrā vai tiešos saules staros. Ja ēdieni uzreiz netiek apēsti, tad tie jānovieto aukstumā, lai tos droši varētu lietot nākamajā dienā.